«Οι άθλιοι…»

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Όχι φίλοι μου, δεν αναφέρομαι στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Β.Ουγκό, αλλά στα φαινόμενα αθλιότητας που έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο, είτε με πάταγο (στα πρωτοσέλιδα καθιερωμένων εντύπων) είτε σαν ..θρόϊσμα, σε στήλες παραπολιτικών ή «άγνωστων» ιστότοπων.

Φυσικά δικαιούνται να υπερασπίζονται την αθωότητα τους οι τρεις «καμπαλέρος» της ΝΔ και της πολιτικής μας ζωής και μακάρι να το αποδείξουν.

Ελπίζω όχι όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος,

γιατί αν θυμάμαι κι αυτός κι η γυναίκα του ωρύονταν για στημένες διώξεις, σκάνδαλα και λάσπες, αλλά πιστεύω πως δεν βρίσκονται προφυλακισμένοι λόγω πολιτικο-δικαστικής σκευωρίας…

Πέραν αυτών ακούμε για αρκετούς βουλευτές που φέρονται απ’ το ΣΔΟΕ με…τσιμπημένα περιουσιακά στοιχεία και μάλλον αδήλωτα! Αλλού για κάτι εκατομμύρια που θέλει να διαθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για (άκουσον , άκουσον…) ιστοσελίδα του Πολεμικού Μουσείου (για ποιό λόγο άραγε, να αποκτήσει επισκέπτες-πελάτες;) και για κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ για καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας απ’ τον ΕΟΦ!

Λες κι οι πολίτες απαιτητικά συντηρούν το φαινόμενο και όχι το διάτρητο σύστημα ή οι γιατροί ή φαρμακοποιοί και φυσικά οι έμποροι και οι εταιρίες φαρμάκων για δικά τους συμφέροντα!

Αυτά και αρκετά άλλα, που πάντα πάνε να γίνουν στα μουλωχτά, με τη μίνιμουμ διαφάνεια και με αιτιολογίες που σχεδόν αμέσως σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι πρόκειται για στημένο «φάγωμα» χρημάτων, πρέπει να μάς εξοργίζουν και να προκαλούν καταγγελίες από κάθε βουλευτή που στοιχειωδώς σέβεται και πιστεύει αυτά που λέει και συμπάσχει για το αδικοχαμένο «αίμα» των πολιτών!

Ναι, η χώρα δεν χρειάζεται μόνο μέτρα ή προσπάθεια ανάκαμψης… Χρειάζεται πρωτίστως κάθαρση, τιμωρία, δικαιοσύνη γιατί οι αδιόρθωτοι, οι ανάλγητοι, οι πολιτικοί εκμεταλλευτές ούτε τελείωσαν ούτε έβαλαν μυαλό στην Ελλάδα! Κι αυτά δείχνουν να καθυστερούν…

Χωρίς διάθεση όξυνσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής (αυτά θα συμβούν αν οι υπεύθυνοι μείνουν απαθείς…) ας μπουν τάχιστα μπροστά και άλλοι έλεγχοι και ανακρίσεις, παραπομπές και ερωτήσεις ή επερωτήσεις και προκαταρκτικές επιτροπές και δίκες !

Το παραμύθι «θα το εξετάσουμε σε κατάλληλο χρόνο…» πρέπει να τελειώσει! Όλα και όλοι στο φως, κι οι νόμιμοι θα λάμψουν… Αλλά ας μην εφησυχάζουν κάποιοι, ας θυμηθούν τη ρήση » φωνή λαού, οργή Θεού…»!

Στο κάτω κάτω, επειδή ο Θεός (κι οι άλλες θεότητες που συχνά επικαλούνται ορισμένοι) είναι σίγουρο πως δεν θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της Ελλάδας, είναι πιθανό να οργισθεί ο λαός…

Που πρέπει κάποτε να θυμηθεί το περίφημο τραγούδι «Αρνιέμαι…»!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα