Όχι σε σύσκεψη αρχηγών - Ναι σε διάγγελμα Τσίπρα και συγκέντρωση πολιτών

Να μιλήσει ο λαός και να σιωπήσουν (για λίγο) τα κόμματα – Του Νίκου Νικητέα

Το πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί αν καθίσουν γύρω από το τραπέζι του προέδρου της Δημοκρατίας οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και ο πρωθυπουργός. Το πρόβλημα δεν είναι η ενημέρωση των αρχηγών από τον πρωθυπουργό ή οι παραινέσεις τους ή παρατηρήσεις τους προς αυτόν. Οι δηλώσεις στήριξης ή όχι στην προσπάθειά του. Είναι γνωστά τι λέει η ΝΔ και ο Σαμαράς,

η Χρυσή Αυγή και ο Μιχαλολιάκος, το Ποτάμι και ο Θεοδωράκης, το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας, οι ΑΝΕΛ και ο Καμμένος, το Πασόκ και η νέα αρχηγός του Φώφη Γεννηματά.

Το πρόβλημα δεν είναι να δείξουμε ότι είναι ενωμένοι οι πολιτικοί αρχηγοί ή ότι αυτό που εκπροσωπούν είναι το ίδιο. Διότι δεν είναι και δεν χρειάζεται.

Μια σύσκεψη των αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δημιουργούσε λανθασμένες εντυπώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Θα ψέκαζε τους εγκεφάλους μας με μελοδραματισμούς αρχηγών που υποδύονται στο φακό ότι σώζουν την Ελλάδα και τους έλληνες… Θα δημιουργούσε ένα φθηνό (λόγω οικονομικής ανέχειας) τηλεοπτικό πανηγύρι, σπέρνοντας στην κοινή γνώμη, εγκεφαλικά, υστερίες, πανικούς και τρομοκρατία. Και τέλος θα επαναλαμβανόταν ο βαρετός θεσμικός πονοκέφαλος με τη συμμετοχή ή όχι του Μιχαλολιάκου που αυτή τη στιγμή είναι στον Κορυδαλλό.

Αντίθετα για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει τα τελευταία 24ώρα θα βοηθούσε ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ελληνικό λαό, λέγοντας του όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει, για το πού βρισκόμαστε και για το τι σκέφτεται να κάνει. Μόνο η επικοινωνία με το λαό αυτή τη στιγμή θα φωτίσει την κατάσταση και θα οδηγήσει σε πιθανές λύσεις. Ο λαός όταν ακούσει τον πρωθυπουργό, θα ξέρει τι πρέπει να γίνει… Μόνο με ενημερωμένους έλληνες θα κερδίσει αυτή τη μάχη ο Αλέξης Τσίπρας. Και μόνον ο λαός μπορεί να πει στον πρωθυπουργό τι να κάνει. Όχι οι αρχηγοί των κομμάτων. Αυτοί ας σιωπήσουν για λίγο. Να μιλήσει ο λαός, χωρίς να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα. Και με μια τεράστια συγκέντρωση, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, μπορεί να στείλει το μήνυμά του!

The post Όχι σε σύσκεψη αρχηγών - Ναι σε διάγγελμα Τσίπρα και συγκέντρωση πολιτών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
τελευταια νεα για συσκεψη αρχηγων κομματων
Τυχαία Θέματα