Ο Τραμπ ειρωνεύτηκε γονείς νεκρού μουσουλμάνου στρατιώτη

Λίγο πιο χαμηλά έπεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για το Λευκό Οίκο, προκαλώντας κύμα κατακραυγής επειδή δεν δίστασε να ειρωνευτεί τους γονείς νεκρού μουσουλμάνου στρατιώτη που είχαν καταφερθεί εναντίον του μιλώντας στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών υπανίχθηκε ότι η μητέρα του στρατιώτη ήταν σιωπηλή στην επίθεση από τον σύζυγό της επειδή ήταν «πειθήνια» λόγω της θρησκείας της, προκαλώντας έτσι νέο κύμα συζητήσεων από εκείνα που θρέφουν την εκστρατεία του.

Μήλον της έριδος ήταν ο Κιζρ Χαν και η σύζυγός του, Γκαζάλα, που είχαν εμφανιστεί

την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο γιος τους, ο λοχαγός Χιουμαγιούν Χαν, είχε σκοτωθεί στο Ιράκ το 2004.

«Ο Τραμπ δεν έχει θυσιάσει κανέναν και τίποτα για αυτή τη χώρα» είπε ο πατέρας του αμερικανού λοχαγού. Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει στήσει την προεκλογική του εκστρατεία σε θέσεις που στρέφονται εναντίον των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Αντιδρώντας, ο Τραμπ είπε ότι τα λόγια του Χαν «τα έγραψαν οι σεναριογράφοι της Κλίντον», λέγοντας πως ο ίδιος «έχει δουλέψει πολύ, έχει κάνει θυσίες για τις ΗΠΑ και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας». Στη συνέχεια ωστόσο, καταφέρθηκε συγκεκριμένα εναντίον της μητέρας του Χουμαγιούν Χαν, λέγοντας: «Για δείτε την γυναίκα του, έμενε όρθια δίπλα του».

«Δεν είχε τίποτε να πει. Ίσως δεν την επιτρεπόταν να πει τίποτε, εσείς πείτε μου» ήταν η δήλωση του Τραμπ που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Απαντώντας στη συνέχεια, η Γκαζάλα Χαν είπε ότι «όταν στεκόμουν εκεί, όλη η Αμερική ένιωθε τον πόνο μου χωρίς να πω ούτε μία λέξη». «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το κατάλαβε αυτό ο Τραμπ» είπε.

Ο σύζυγός της, ο αρχικός ομιλητής, είπε πως η στάση του Τραμπ αποδεικνύει πως «δεν έχει αξιοπρέπεια, και η καρδιά του είναι μαύρη».

Συνεχίζοντας τη διαμάχη, η εκστρατεία του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωσε μεν ότι «ο λοχαγός Χαν ήταν ήρωας για τη χώρα μας», όμως συνέχισε την κόντρα με τους δύο γονείς, λέγοντας πως «δεν με έχουν συναντήσει ποτέ και δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν και να λένε σε εκατομμύρια ανθρώπους πράγματα που στέκουν».

Οι αντιδράσεις στις αναφορές του Τραμπ δεν περιορίστηκαν σε πολιτικούς του Δημοκρατικούς Κόμματος, αλλά ήρθαν και από οργανώσεις βετεράνων.

Όσον αφορά την ίδια απάντηση του Τραμπ πως «έχει κάνει θυσίες», χρήστες στο Twitter τίμησαν το hashtag «ο Τραμπ κάνει θυσίες» με φωτογραφίες του να πετά στην πρώτη θέση ή να παίζει γκολφ.
Πηγή in.gr

The post Ο Τραμπ ειρωνεύτηκε γονείς νεκρού μουσουλμάνου στρατιώτη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα