Ο Στέλιος Σταυρίδης νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Βαρθολομαίος προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο, για πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

Ο μηχανικός – οικονομολόγος Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, αντικαθιστά τον Τάκη Αθανασόπουλο στο νευραλγικό πόστο του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από

την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, οικονομολόγος, μέχρι σήμερα μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο, για πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Στη θέση του, ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Για λόγους ευθιξίας δηλώνει ότι παραιτήθηκε ο Σπύρος Ευσταθόπουλος, μέχρι σήμερα το πρωί γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.

Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. Μέργου, από τη γενική γραμματεία του ΥΠΟΙΚ και Αθανασόπουλου, από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας. O κ. Αθανασόπουλος ήταν πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ οι κ. Μέργος και Ευσταθόπουλος μέλη.

Για την υπόθεση του Αλιβερίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Δικαιοσύνη.
Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα