Ο ρόλος των Πρεσβειών και το ξεκάθαρο προβάδισμα των πρώτων κυλιόμενων δημοσκοπήσεων

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα ότι οι «μεγάλες» πρεσβείες παρακολουθώντας το εντελώς ρευστό πολιτικό και εκλογικό σκηνικό και τις διφορούμενες δημοσκοπήσεις που δεν μπορούσαν όχι να αποτυπώσουν με καθαρό τρόπο την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά ούτε καν να το περιγράψουν έστω και εμμέσως, προχώρησαν σε δικές τους ανεξάρτητες μετρήσεις.

Σύμφωνα με αυτές τις φήμες το εκλογικό αποτέλεσμα στις μετρήσεις των πρεσβειών είναι καθαρό και μη αναστρέψιμο, αλλά

επειδή όχι μόνο πρόκειται για φήμες, αλλά και επειδή κάναμε το σχετικό ρεπορτάζ και δεν μας προκύπτει η είδηση, δεν θα προχωρήσουμε σε αναπαραγωγή της φημολογίας όσον αφορά τα αποτελέσματα. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι πράγματι όλες οι «ενδιαφερόμενες» πρεσβείες είναι στο πόδι για τις εκλογές και έχουν μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί. Όμως αν και το σκέφτηκαν, αν και το ήθελαν να προχωρήσουν σε δικές τους μετρήσεις, τελικά δεν το έκαναν επειδή αποφάσισαν ότι τα αποτελέσματα θα ήταν από δύσκολο ως αδύνατο να παραμείνουν κρυφά και θα προκαλούνταν επιπλέον προβλήματα.

Παρακολουθούν όμως πολύ στενά τις εξελίξεις και είναι σε επαφή με όλο το πολιτικόδημοσιογραφικό πλαίσιο, για να είναι συνεχώς ενήμεροι για το τι συμβαίνει καθημερινά. Αυτό που επίσης προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι εχθές το μεσημέρι έφτασαν στα γραφεία των κομμάτων τα πρώτα ευρήματα των λεγόμενων κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

Όπως μαθαίνουμε τα ευρήματα αυτά αποτυπώνουν αυτή τη στιγμή ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα… Έχουμε όμως ακόμη δύο εβδομάδες όπου η φημολογία θα ανάψει για τα καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα