Ο Νίκος Γκουράρος επικεφαλής της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτύου Ευρώπης

Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου της Ευρώπης (Online Publishers Association Europe) της γνωστής OPA, που συγκεντρώνει στους κόλπους της τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς εκδοτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα νέα μέσα, εξελέγη ο Νίκος Γκουράρος, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Μονάδας Ψηφιακών Μέσων του ΔΟΛ.

Μετά την εκλογή του ο κ. Γκουράρος δήλωσε ότι «περιποιεί

τιμή και αποτελεί προνόμιο» για τον ίδιο να συνεργάζεται με τους πρωτοπόρους των ευρωπαϊκών ψηφιακών μέσων. «Αντιμετωπίζουμε όλοι τις ίδιες προκλήσεις και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδιώξουμε να διευρύνουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών» επεσήμανε.

Ο κ. Γκουράρος εκτελούσε προσωρινά χρέη προέδρου του οργανισμού από την περασμένη Ανοιξη και επανεξελέγη για διετή θητεία στη Γενική Συνέλευση των μελών της OPA που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κλάουντιο Τζούα (Διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ιταλικής Gruppo Editoriale l’Espresso), γενική γραμματέας η Ανα Πασκουάλ Φερνάντεθ (Διευθύντρια Ψηφιακής Ανάπτυξης της ισπανικής Unidad Editorial) και ταμίας ο Ζαν Κριστόφ Ποτότσκι (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής Monde Interactif).
Η OPA ιδρύθηκε το 2003 με έδρα το Παρίσι και μέλη της είναι: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (Ελλάδα), 24 Media (Ελλάδα), Agora (Πολωνία), Gruppo Espresso (Ιταλία), International Herald Tribune/New York Times Global (ο βραχίονας των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της New York Times), Le Figaro (Γαλλία), Le Monde Interactif (Γαλλία), Il Sole 24 Ore (Ιταλία), Prisacom/El País (Ισπανία), RCS Mediagroup (Ιταλία), Turkuvaz Media Group (Τουρκία), Unidad Editorial/El Mundo (Ισπανία) και Spiegel Online (Γερμανία).
Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα