Ο μύθος του «μαύρου» στην περίπτωση του MEGA

Και ο κίνδυνος ακραίες αντιδράσεις να εξελιχθούν σε φιάσκο

Μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση της επιτροπής των εργαζομένων του MEGA με τον μέτοχο του καναλιού Γιάννη Βαρδινογιάννη… ξαναζεσταίνεται από διάφορες πλευρές (με επιρροή στους εργαζόμενους) η προτροπή για δυναμικές αντιδράσεις – που ενδεχομένως αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο της διάθεσης επηρεασμού ή ελέγχου, τις διακρίνει η άγνοια και η επιπολαιότητα.

Χαρακτηριστική είναι η συζήτηση –

πρόταση να κατεβάσουν οι εργαζόμενοι τον διακόπτη και να ρίξουν κατά το κοινώς λεγόμενο, «μαύρο».

Με εξαίρεση λοιπόν όσους καλοπροαίρετα το αναρωτιούνται, δηλαδή, γιατί τόσο καιρό οι εργαζόμενοι του καναλιού δεν ρίχνουν «μαύρο», προκειμένου να αναγκαστούν οι μέτοχοι να καταβάλλουν τη μισθοδοσία και να προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου… Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή! Αφού μια τέτοια ενέργεια στην ουσία σημαίνει κατάληψη του σταθμού. Κάτι τέτοιος όμως, εκτός του ότι προϋποθέτει αυστηρή οργάνωση και περιφρούρηση από τους εργαζόμενους (σε 24ωρη βάση και με πληθώρα εθελοντών)… νομικά οι τελευταίοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν και τις συνέπειες από την κατάληψη μιας ιδιωτικής εταιρίας. Ταυτόχρονα όμως, η ιδέα της κατάληψης είναι ένα έσχατο μέσο που εκ των πραγμάτων έχει περιορισμένη διάρκεια και αποτελεσματικότητα… Ενώ αφήνει απεριόριστα περιθώρια στους μετόχους να υλοποιήσουν τα ανομολόγητα σχέδιά τους! Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που περιορίζει τις κινήσεις τους και τους εκθέτει στο κίνδυνο του φιάσκου!

Επιπλέον όμως οι μέτοχοι της εταιρίας, εκτός του ότι θα απειλούσαν με ισχυρές νομικές συνέπειες τους εργαζόμενους… θα μπορούσαν να ζητήσουν ή να επιβάλλουν την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το κανάλι τους με βίαιο τρόπο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους… Ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαν να ενοικιάσουν προσωπικό για να λειτουργεί η επιχείρησή τους και οι εργαζόμενοι να μείνουν και να φυλάνε ντουβάρια!

Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να συμβεί και στην περίπτωση της απεργίας διαρκείας.

Με λίγα λόγια σε τόσο ακραίες και αμφιλεγόμενες ενέργειες το φιάσκο καραδοκεί! Ενώ οι εργαζόμενοι εκθέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την εργασία και τα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να χαθούν τα πάντα!

The post Ο μύθος του «μαύρου» στην περίπτωση του MEGA appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα