Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και οι φωτιές

Επικοινωνιακή πολιτική στα καμένα
Γράφει ο Πολιτικός

Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για τις φωτιές που έκαψαν Κάλαμο, Καπανδρίτι, Βαρνάβα αλλά και άλλες περιοχές στην Ελλάδα πριν ακόμα, αυτές, σβήσουν.

Η φθηνή επικοινωνιακή τακτική διαχρονικά μας έχει συνηθίσει κατά τη διάρκεια θεομηνιών, πυρκαγιών, σεισμών και πλημμυρών, να παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση πρωθυπουργούς, υπουργούς και αρχηγούς κομμάτων να χρησιμοποιούν ως φόντο

την καταστροφή για να παίξουν τον πολιτικό τους ρόλο.

Κατά το παρελθόν όταν πρωθυπουργοί επισκέπτονταν πληγείσες περιοχές άρχιζαν τα σχόλια περί εκμετάλλευσης του πόνου των ανθρώπων και άλλα σχετικά. Όταν ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στο γνωστό φόντο καταστροφής, γιατί όχι να πάρει και μια μάνικα να σβήσει τη φωτιά, τότε αρχίζει η επίθεση περί «κρυμμένου πρωθυπουργού».

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να θέλησε να επισκεφθεί το συντονιστικό της Πυροσβεστικής αιφνιδιαστικά αλλά όταν ενημερώθηκαν οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Τόσκας από συνεργάτη του Προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι βρίσκονταν στο Συντονιστικό από τις 07:30 το πρωί, προθυμοποιήθηκαν να τον ενημερώσουν αναλυτικά μαζί με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη και για άγνωστους λόγους ο κ. Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψή του.

Τι πραγματικά έγινε; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε το ενδιαφέρον του για το συντονισμό του έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών;

Ή αυτό το ενδιαφέρον καθορίζεται με μικροπολιτικές σκοπιμότητες;

Όλα στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής πάνω στα αποκαΐδια;

Παραμένει άγνωστο εάν ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη όταν αναχωρήσουν οι υπουργοί για την προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Καλό είναι να μην παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια με τη φωτιά, την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχες με τις φλόγες.

Απαίτηση των πολιτών είναι να σοβαρευτούν όλοι, και τα κόμματα και τα ΜΜΕ, χωρίς καμία εξαίρεση, που καλύπτουν τέτοια γεγονότα χωρίς να γίνονται γραφεία Τύπου είτε της αντιπολίτευσης, είτε της κυβέρνησης, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση ένα σοβαρό απολογισμό για το τι ακριβώς συνέβη και σχέδιο αποκατάστασης.

Περιμένουν και από την αντιπολίτευση που δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη συνολική κατάσταση του κρατικού μηχανισμού, αλλά και δομικών προβλημάτων σε δασικές περιοχές από την άναρχη δόμηση μέχρι τις υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος, συγκεκριμένες προτάσεις.

Τι διαφορετικό θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης σε τέτοιες συνθήκες που δεν έκανε το κόμμα του όταν ήταν στην κυβέρνηση;

Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και δεν παραμυθιάζονται με επικοινωνιακές μπαρούφες τύπου, «εξαφανισμένος πρωθυπουργός».

Το ζητούμενο είναι η σοβαρότητα απ’ όλους, κυβέρνηση, κόμματα και ΜΜΕ.

The post Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και οι φωτιές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα