Ο Λανς Αρμστρονγκ μιλά για όλα στην Οπρα

Στην Όπρα Γουίνφρεϊ θα δώσει συνέντευξη ο διάσημος Αμερικανός ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ, με τις φήμες να τον θέλουν να παραδέχεται δημοσίως ότι ντοπαριζόταν.

Το δίκτυο OWN της Όπρα, ανακοίνωσε ότι η 90 λεπτών συνέντευξη που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, θα αποτελέσει μια απάντηση σε κατηγορίες χρόνων

περί βρώμικου παιχνιδιού εκ μέρους του Άρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν όλες οι διακρίσεις που έλαβε κατά το διάσημο ποδηλατικό αγώνα Tour de France, στο οποίο αναδείχθηκε νικητής για 7 συνεχόμενες χρονιές (από το 1998-2005).

Αφορμή ήταν η- «προκατειλημμένη» όπως την χαρακτήρισε ο δικηγόρος του διάσημου ποδηλάτη- έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ (Usada).

Τον περασμένο Οκτώβριο η Usada, δημοσιοποίησε μια έκθεση 1000 σελίδων, σύμφωνα με την οποία, ο Άρμστρονγκ βρέθηκε στο επίκεντρο «του πιο καλοσχεδιασμένου, επαγγελματικού και επιτυχημένου προγράμματος ντόπινγκ» που έχει υπάρξει ποτέ στον αθλητισμό.

Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας αφαίρεσε όλους τους τίτλους από τον Αμερικανό αθλητή, ενώ του απαγορεύτηκε ισοβίως η συμμετοχή στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Άρμστρονγκ επιμένει ότι είναι αθώος, ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times, ο 41χρονος σκέφτεται να παραδεχθεί δημοσίως ότι χρησιμοποιούσε απαγορευμένες ουσίες για να βελτιώσει τις επιδόσεις του, μια ομολογία που σύμφωνα με την εφημερίδα, ενδέχεται να αποτελεί και μια προσπάθεια επιστροφής του στους αγώνες.

Μένει περίπου μια βδομάδα για να διαπιστωθεί αν ο Άρμστρονγκ θα ανοίξει όντως την καρδιά του στην Όπρα.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα