Νέοι αισθητήρες μπορούν να αντικαταστήσουν τα passwords με το σκανάρισμα της παλάμης

Ένας βιομετρικός αισθητήρας σε λάπτοπ ή τάμπλετ υπολογιστή σκανάρει το μοναδικό σχέδιο των φλεβών στην παλάμη ενός ανθρώπου για να επαληθεύσει την ταυτότητα του. Η τεχνολογία που αναπτύσσεται από την Intel θα μπορούσε να μας γλυτώσει από τον μπελά των πολυάριθμων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούμε σε ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο διευθυντής των ερευνητικών εργαστηρίων της Intel Σρίνταρ Άιενγκαρ, μιλώντας

σε σχετικό φόρουμ της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη εβδομάδα, είπε: «Το πρόβλημα με τα passwords – χρησιμοποιούμε πάρα πολλά, οι κανόνες τους είναι περίπλοκοι και διαφέρουν για κάθε ιστοσελίδα. Υπάρχει διέξοδος και η βιομετρική είναι μια επιλογή».

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη αλλά θα απαιτούσε την εγκατάσταση νέων βιομετρικών αισθητήρων στους υπολογιστές. Ένα επιταχυνσιόμετρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχει πότε κάποιος αφήνει κάτω τη συσκευή ώστε να την κλειδώνει αυτόματα, εμποδίζοντας την πρόσβαση άλλων σε αυτή.

Ο Άιενγκαρ σημείωσε ότι η τεχνολογία σάρωσης της παλάμης δουλεύει πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη δακτυλικού αποτυπώματος που υπάρχει σήμερα σε μερικά λάπτοπ.

Μόλις ο υπολογιστής αναγνωρίσει ένα χρήστη θα μπορούσε τότε να επικοινωνεί με ασφάλεια την ταυτότητα του σε ιστοσελίδες, όπως online τράπεζες και κοινωνικά δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα