Νέο ακροδεξιό ντελίριο από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις ιεράρχης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση 13 σημείων, στην οποία δεν παραλείπει να δώσει και «οδηγίες» στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώστε να βελτιώσουν το στυλ τους

Νέα έκρηξη σκοταδισμού από τον

μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις ιεράρχης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση 13 σημείων, στην οποία δεν παραλείπει να δώσει και «οδηγίες» στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώστε να βελτιώσουν το στυλ τους.

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου, σύμφωνα με την οποία ο μητροπολίτης θα έκανε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Ο Αμβρόσιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα παραστεί, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον ηγούμενο της ιστορικής Μονής των Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Σε εριστικό τόνο αναφέρει ότι «δεν πρόκειται το κόμμα της Κουμουνδούρου να ρυθμίσει τη δική του ζωή», ενώ προχωρώντας ακόμα παραπέρα έδωσε και συμβουλές στη Χρυσή Αυγή. «Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή τη μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πώς π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο »εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό;

Καλόν είναι να μην ξεχνούν ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα θεωρείται αμάρτημα και το »εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι »ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας», υπογραμμίζει ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αν τροποποιήσετε το στυλ που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστείτε μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».

Εξέφρασε την αντίθεσή του με τους μητροπολίτες που έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως αν η Βουλή θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά».

Τόνισε ότι δεν δέχεται μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μέλη του οποίου αποδίδει τη φωτιά στο κτίριο της Marfin Bank.

Τέλος καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα και την απόφασή του να μην κάνει θρησκευτικό γάμο. «Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας», κατέληξε.

Λιτανεία από τη Χρυσή Αυγή

Μπορεί οι παράγοντες της Εκκλησίας να παίρνουν δημόσια όλο και περισσότερο αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και να καταδικάζουν τη ρατσιστική βία, όμως υπάρχουν και άλλοι που «φλερτάρουν» ανοιχτά μαζί της. Οι υπεύθυνοι της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο της Ξάνθης ζήτησαν τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έβαψαν εξωτερικά τον ναό, ενώ την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου χρυσαυγίτες φορώντας τα μαύρα μπλουζάκια με τα σήματα του συνδέσμου μετέφεραν κατά την περιφορά την εικόνα του Αγίου Δημητρίου!

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Γράφει ο Θοδωρής Ρο

Keywords
Τυχαία Θέματα