Νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για κατηγορούμενο των «Πυρήνων»

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε σημερινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία εξέφρασε την υποστήριξή του στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Σακκά, ο οποιός κατηγορείται για συμμετοχή

στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σήμερα με δημόσια δήλωσή του τον αθωώνει κιόλας.

Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν;», τονίζεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ανακοίνωση της ΝΔ, κάνει λόγο για «γελοία επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εγκληματική τους πολιτική. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα εισπράξουν το τίμημα της πολιτικής τους».
Πηγή ethnos.gr

——————————————————-

Απάντηση που λάβαμε του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωσή μου, τόσο ως απλός πολίτης όσο και ως βουλευτής, την υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων που ξεκάθαρα καταπατούνται στην περίπτωση της τριετούς προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 282 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζουν με σαφήνεια τα ανώτατα όρια προφυλάκισης.

Η Ν.Δ. προσφεύγει στην προσφιλή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει όσους υπενθυμίζουν τις εγγυήσεις που παρέχει ένα Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα. Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου χάνει κάθε επίφαση νομιμοποίησης, επιδεικνύει ολοένα και σκληρότερο αυταρχισμό, ευτελίζοντας έτσι το νομικό μας πολιτισμό. Τρανταχτά παραδείγματα αυτής της αντίληψης είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αυταρχική διολίσθηση και στη θεσμική διάβρωση. Έχει διαλέξει πλευρά, είναι με τη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα