Μοναδικές φωτογραφίες της σκοτεινής και έρημης Νέας Υόρκης μετά τον Σάντι [12 εικόνες]

Ο φωτογράφος Κόλιν Γκρέι, «οπλισμένος» μόνο με ένα iPhone και μια απλή ψηφιακή κάμερα ξεκίνησε να καταγράψει απόκοσμες εικόνες της Νέας Υόρκης λίγο μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

Μαζί με μερικούς φίλους του διέσχισαν με τα πόδια τη γέφυρα Ουίλιαμσμπεργκ για να δουν με τα μάτια τους τι είχε συμβεί. Ο τυφώνας είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ και μόλις αντίκρισαν τους άδειους δρόμους και

τους εγκαταλειμμένους σταθμούς του μετρό αμέσως συνειδητοποίησαν ότι γίνονται μάρτυρες μιας μοναδικής στιγμής στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Τέτοια ερημιά, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις του κόσμου, συναντά κανείς μόνο σε ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες πανάκριβων παραγωγών του Χόλιγουντ. Ενώ η πόλη έχει ξαναζήσει προηγούμενα μπλακάουτ το 1965, 1977 και το 2003, ο τυφώνας Σάντι ήταν η πρώτη φορά που η διακοπή ρεύματος συνδυάστηκε με την εκκένωση και τις πλημμύρες.

«Είχαμε ακούσει ότι είχε κοπεί το ρεύμα, αλλά δεν καταλάβαμε τι πραγματικά σήμαινε αυτό μέχρι που πήγαμε εκεί», λέει στο Wired ο Γκρέι που έζησε τον τυφώνα στο Μπρούκλιν σε μια περιοχή που δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα.

Ο εξοπλισμός του δεν ήταν κατάλληλος για να τραβήξει τις εικόνες που ήθελε οπότε κατευθύνθηκε μαζί με την ομάδα του στα στούντιο του MTV όπου εργάζεται. Από εκεί πήρε μια Canon 5D Mark II και ένα τρίποδο. Για πολλές ώρες κατέγραψαν εικόνες μιας πόλης που φωτιζόταν μόνο από τους προβολείς των λιγοστών αυτοκινήτων και την αντανάκλαση στα σύννεφα του άλλου μισού φωτισμένου κομματιού της.

«Ήταν σουρεαλιστικό, σίγουρα», λέει ο Γκρέι.

1. Ο φωταγωγημένος ουρανοξύστης της Κράισλερ λάμπει στο βάθος, ενώ το Σόχο βρίσκεται στο σκοτάδι.2. Μαγαζί «Dunkin’ Donuts» φωτίζεται από τους φάρους αστυνομικών και άλλων οχημάτων.3. Το στέγαστρο της εισόδου του μετρό στην πλατεία Γιούνιον φωτισμένο από το φακό φίλου του Γκρέι.4. Η διαχωριστική γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος διακρίνεται καθαρά στη γέφυρα Ουίλιαμσμπεργκ, όπου το Μανχάταν είναι σκοτεινό ενώ το Μπρούκλιν φωτισμένο.5. Ασυνήθιστα ήσυχος δρόμος στο Σόχο.6. Οι φάροι των αυτοκινήτων και ειδικοί προβολείς φωτίζουν τη διασταύρωση των οδών Μπρόντγουεϊ και Χιούστον.7. Εικόνα από ταράτσα στο Lower East Side.8. Η πρόσοψη που κατέρρευσε από κτίριο στο Τσέλσι.9. Ο ιστορικός ουρανοξύστης Φλάτιρον στα σύνορα του φωτισμένου και του σκοτεινού Μανχάταν.10. Το Empire State φωτισμένο, όπως φαίνεται από την πλατεία Γιούνιον.11. Εικόνα από ταράτσα στο Τσέλσι.12. Στη διασταύρωση των 8th Ave και 21st St μερικά διαμερίσματα φωτίζονται από κεριά.
Keywords
Τυχαία Θέματα