Μητσοτάκης: Δεν θα διαφωνήσω σε ενδεχόμενη υποχρεωτική ένταξη ΔΥ σε κινητικότητα

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να αντιταχθεί στο ενδεχόμενο υποχρεωτικής ένταξης δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας, όπως διεμήνυσε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης θέση του είναι «κινητικότητα να γίνει εθελοντικά», ωστόσο, «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να διαφωνήσει «εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά».

Αναφερόμενος ειδικά

στο ζήτημα των εκπαιδευτικών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Παρά ταύτα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα, διότι είναι ένα μεγάλο υπουργείο.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκάστοτε εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση, ο γγ της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά εκτίμησε ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επίσης, μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, και θα αφορούν και άλλα υπουργεία.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα