Μέρκελ: Mετά την τρόικα θα συζητήσουμε για την Ελλάδα

Δεν θα κάνω υποθετικές συζητήσεις για τους όρους του ελληνικού μνημονίου, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνόδου του G20 στο Μεξικό, λέγοντας ότι θα περιμένει την επόμενη έκθεση της τρόικα για τη χώρα.

Όσον  αφορά την Ισπανία, η κ. Μέρκελ

υποστήριξε ότι η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλλει σύντομα αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι τράπεζες που δεν έχουν επαρκή κεφάλαια αποτελούν κίνδυνο για την σταθερότητα της οικονομίας, ενώ υποστήριξε   ότι άσκησε πιέσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά του προστατευτισμού.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη σε δημοσιογράφους στο Μεξικό ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζουν ότι η ευρωζώνη πρέπει να βρει μόνη της τη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους κι όχι να αναζητήσει εξωτερική βοήθεια.

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις… αλλά η κ. Μέρκελ και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει την δική της απάντηση», ανέφερε σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της συνόδου του G20 στο Μεξικό.

«Δεν πρέπει να δοθεί απ’ έξω», πρόσθεσε.
«Το ΔΝΤ δεν είναι εκεί για να στηρίζει την ευρωζώνη, ακόμη και αν το έχει πράξει για μερικές χώρες, όπως την Ελλάδα», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πηγή Reuters/protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα