Μεγάλη φωτιά στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Μεγάλη φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής.

H φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και έκαιγε για ώρες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του αεροδρομίου. Ο καπνός ήταν ορατός από χιλιόμετρα και η θερμότητα εμπόδισε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στο εσωτερικό.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε την αίθουσα διεθνών αφίξεων.

«Υπάρχει μια μεγάλη φωτιά στο αεροδρόμιο. Οι πτήσεις κατευθύνονται προς τα αεροδρόμια της Μομπάσα και της Ελντορέτ. Η φωτιά είναι τεράστια»

έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μουτέ Ιρίνγκο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε στο τμήμα ελέγχου των αναχωρήσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους. Τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά.

Δύο άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επειδή εισέπνευσαν καπνό.

Όσοι περίμεναν να ταξιδέψουν απομακρύνθηκαν, ενώ όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις από και προς το Ναϊρόμπι τις έχουν εκτρέψει σε κοντινά αεροδρόμια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωπος της προεδρίας της Κένυας δήλωσε ότι οι εμπορικές και οι εσωτερικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι αυτές θα πραγματοποιούνται από το τέρμιναλ που προορίζεται για εμπορικά αεροσκάφη.

O εκπρόσωπος Μανόα Εσιπίσου πρόσθεσε πως πληροφορίες για την επανάληψη των διεθνών επιβατικών πτήσεων «θα ανακοινωθούν αργότερα» μέσα στην ημέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο εκρήξεις (πιθανώς από φιάλη ή ηλεκτρικό κύκλωμα) που ακούστηκαν στο χώρο του ελέγχου πριν χτυπήσει ο συναγερμός. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του αεροδρομίου, με τμήμα της οροφής να έχει καταρρεύσει, απανθρακωμένα γραφεία και το πάτωμα γεμάτο νερό από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα