Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά το άνοιγμα του εργοστασίου της Χαλυβουργίας

Έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άνοιξε το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης να συντονιστούν ώστε να δοθεί λύση. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο» φέρεται να είπε. Έντονη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης

για την επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ ιδιοκτήτη και εργαζομένων με τη μεσολάβηση του υπουργού Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

»Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται.

»Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα».

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτη, καθώς και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και κατήγγειλε τον επιχειρηματία «που θέλει τους χαλυβουργούς δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450 ευρώ το μήνα».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «θα συνεχίσει μέσα και έξω από τη Βουλή να συμπαραστέκεται και να στηρίζει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων που η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ, προλιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, καταβαραθρώνει και εξαθλιώνει».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο» και σημειώνει ότι «δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους· αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα