Λάθος του Τσίπρα που δεν έδιωξε τον Τόσκα

Θα ήταν η μόνη σοβαρή απάντηση στις εικόνες που δείχνουν τα κανάλια

Τεράστιο πολιτικό λάθος (με την ουσιαστική έννοια του όρου), αλλά και επικοινωνιακό η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει τον Νίκο Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πολιτικά, διότι δεν επιτρέπεται να ψεκάζονται συνταξιούχοι και μάλιστα έξω από το Μαξίμου. Τελεία και παύλα. Η απομάκρυνση του υπουργού θα ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση… διότι τα υπόλοιπα που ακούστηκαν

ή διέρρευσαν από κυβερνητικές πηγές, δεν ήταν απάντηση, αλλά φλύαρες ενοχές… Κατά συνέπεια, επιβαλλόταν η απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα την ίδια στιγμή, αλλά και τώρα δεν είναι αργά! Διότι μια τέτοια απόφαση του πρωθυπουργού θα έδειχνε, πυγμή, αποφασιστικότητα και θα έστελνε το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να αστειεύεται με τους συνταξιούχους, μετά από όσα έχουν υποστεί.

Επικοινωνιακά – επίσης, ήταν προβληματικός ο χειρισμός από την πλευρά της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι τα media, κανάλια και εφημερίδες θα έπαιζαν από το πρωί έως το βράδυ τις γνωστές εικόνες με τα ΜΑΤ να ψεκάζουν και να απωθούν με τη βία τους συνταξιούχους! Και σωστά κάνουν (άσχετα αν δεν το έκαναν στην περίπτωση του Σημίτη με τον ίδιο ζήλο που το κάνουν τώρα). Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη. Εάν όμως ο πρωθυπουργός είχε αποπέμψει την ίδια στιγμή τον Νίκο Τόσκα… θα είχε και επικοινωνιακά οφέλη – πέρα από τα πολιτικά… Διότι μαζί με τις εικόνες των συνταξιούχων, θα αναγκαζόντουσαν τα κανάλια να παίξουν και την αποπομπή του υπουργού… ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούσε και ως μια ουσιαστική απάντηση, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις ότι δεν θα ξαναγίνει χρήση χημικών σε πορείες!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε το πρόβλημα δεν είναι μόνο η χρήση βίας… Είναι πιο ουσιαστικό, διότι ο Νίκος Τόσκας είναι πολύ κακός υπουργός και δημιουργεί διαρκώς προβλήματα χωρίς να λύνει κανένα! Άρα δεν έχει λόγο να βρίσκεται στην κυβέρνηση.

The post Λάθος του Τσίπρα που δεν έδιωξε τον Τόσκα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα