Κυριαρχία Αλέξη: Με ποιον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στις εκλογές;

Άγνωστη η δυναμική της Χρυσής Αυγής – Συρρίκνωση των μικρών κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχουν συντριπτικά αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση για την εξέλιξη μετά το δημοψήφισμα,

αλλά υπάρχουν και τα πρόσφατα εσωτερικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ όμως, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί πιθανώς να χάσει λίγο έδαφος στα αριστερά του αλλά φαίνεται ότι κερδίζει πολύ, μα πολύ χώρο, στα δεξιά του και αν αποφασίσει να βάλει τα πόδια του στη λεγόμενη κεντροαριστερή δεξαμενή πολλοί λένε ότι θα εκτοξευτεί εκλογικά συμπαρασύροντας ό,τι έχει απομείνει εκεί από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ, ενώ θα πιέσει σημαντικά το ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν χρειάζονται καν οι απαξιωμένοι δημοσκόποι που δείχνουν ότι ο Τσίπρας απολαμβάνει αυτή τη στιγμή σοβιετικού τύπου αποδοχή στην κοινή γνώμη για να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Αυτό όμως που παραμένει άγνωστο είναι αν ο Τσίπρας θα κατέβει ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την αριστερή πλατφόρμα και μερικές ακόμη συνιστώσες ή αν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον Λαφαζάνη, τη Ζωή, τον Ρινάλντι και τον Νταβανέλο… Και θα προχωρήσει σε δικό του πολιτικό σχηματισμό. Μάλιστα χωρίς σημαντικό αντίπαλο απέναντι του η επικράτηση του αναμένεται κάτι περισσότερο από άνετη.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι ήδη τα πρώτα ευρήματα διαφόρων μετρήσεων, αλλά και η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι με όσα έχουν γίνει δείχνουν περαιτέρω ενίσχυση της ΧΑ χωρίς κανείς να μπορεί να πει έστω με κάποια απόκλιση τι θα γράψει το εκλογικό κοντέρ. Κάποιοι φοβούνται τα χειρότερα, δηλαδή εκτόξευση της ΧΑ από την τρίτη στη δεύτερη θέση με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

The post Κυριαρχία Αλέξη: Με ποιον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στις εκλογές; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα