Κρίση στην κορυφή της ΕΡΤ – όλοι εναντίον του προέδρου Νίκου Τέλλη

Σοβαρή κρίση στην διοικητική πυραμίδα της ΕΡΤ έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με την ανταλλαγή δηλώσεων, αλλά και αναφορών στο twitter των στελεχών της εταιρίας με αφορμή την υπόθεση, Αρβανίτη – Κατσίμη. Η χθεσινοβραδινή δήλωση του προέδρου της εταιρίας, Νίκου Τέλλη, εκτός του ότι επιχείρησε να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να δεσμεύσεις τις επόμενες κινήσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης,

Αιμίλιου Λιάτσου, κατάφερε να προκαλέσει χάος και να στρέψει όλα τα στελέχη της ΕΡΤ εναντίον του, με αποτέλεσμα να εκθέτει την ίδια την ΕΡΤ και τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης!

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Σίμος απαντώντας σε δήλωση του προέδρου, Νίκου Τέλλη κάνει λόγο για «μαριονέτες», ενώ δηλώνει ότι «Αρνείται να αποδεχθεί την εκ προοιμίου δέσμευσή του από άλλα μέλη του ΔΣ» εννοώντας σαφώς την προσπάθεια του προέδρου να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Αναλυτικά ο Νίκος Σίμος δήλωσε, «Σέβομαι την κάθε άποψη, πολύ περισσότερο την άποψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Συζητώ την κάθε θέση που διατυπώνεται προβάλλοντας τη δική μου επιχειρηματολογία και θεωρώ ότι κάθε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ νομιμοποιείται και υποχρεούται να εκφέρει τη δική του άποψη στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.
Αυτή η θέση μου δεν σημαίνει και αποδοχή κάθε απόπειρα χειραγώγησής μου, από άλλα μέλη του ΔΣ, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί συνεννόηση για τον τρόπο χειρισμού των προβλημάτων που ανακύπτουν, κρισίμων ή μη. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι την εκ προοιμίου δέσμευσή μου, από άλλα ,μέλη του ΔΣ και μάλιστα με δημόσια αναφορά τους, στο τί προτίθεμαι να πράξω. ΟΙ μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών».

Στη υπόθεση όμως ενεπλάκη με αναφορά του στο twitter και το έτερο μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρης λέγοντας ότι ο πρόεδρος, Νίκος Τέλλης ήταν προσβλητικός με την ανακοίνωσή του και στιγματίζει με την σειρά του την προσπάθεια του προέδρου να αγνοήσει τις συλλογικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα ο Τζώνη Καλημέρης έγραψε στο twitter για τον Νίκο Τέλλη, «Εξέθεσε με την ανακοίνωσή του τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αγνοώντας την συλλογική μας απόφαση. Προσβλητικότατος»!

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΡΤ με νέα του δήλωση, σε εμφανώς απολογητικό ύφος αντιλαμβανόμενος το χάος που έχει προκαλέσει και έχοντας σχεδόν το σύνολο των στελεχών απέναντί του είπε, «Ο κ. Σίμος αδικεί κατάφωρα τόσο τις προθέσεις και τη διαλλακτική στάση μου όσο και την εν γένει προσωπικότητά μου με το σχόλιό του. Εκτός αυτού, παρερμηνεύει και τη δήλωσή μου: Η απλή ανάγνωση του κειμένου της –και όχι οποιωνδήποτε δημοσιογραφικών σχολίων ή αναφορών επ’ αυτής- αρκεί, για να αντιληφθεί κανείς ότι με την ανακοίνωσή μου δεν προσπάθησα να «δεσμεύσω εκ προοιμίου» ή πόσο μάλλον να «χειραγωγήσω» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, αφού σε αυτήν αρκούμαι απλώς να δημοσιοποιήσω τη θέση που εγώ προσωπικώς διατύπωσα για το εν λόγω θέμα στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο.

Και βέβαια,

Keywords
Τυχαία Θέματα