Κουρουμπλής: Δεν είμαι περήφανος που ψήφισα τα μέτρα

«Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος δεν θα τα εφαρμόσουμε…»

«Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε κανένα μέτρο», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο χρόνια παραγωγικού έργου.

«Είστε

υπερήφανος που ψηφίσατε αυτά τα μέτρα;» ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο υπουργός. «Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος;» απάντησε ευθέως ο κ. Κουρουμπλής και δέχθηκε αμέσως τη διευκρινιστική ερώτηση: «Τότε γιατί τα ψηφίσατε;» για να απαντήσει: «Γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή…».

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές» επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Όλα αυτά που είπα σε συνδυασμό με τα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας που πρέπει να αποδείξουμε πόσο αποτελεσματικοί και ευρηματικοί είμαστε, θα αποδειχθούν στο τέλος της τετραετίας».

«Αν δεν πετύχουμε, ο λαός θα μας κρίνει και θα μας στείλει στα αζήτητα. Όπως έκανε στους προηγούμενους», τόνισε.

«Είχαμε δύο επιλογές: Ή να ρίξουμε την κυβέρνηση και να δραπετεύσουμε ή να πάρουμε πάνω μας αυτή την επιλογή. Μια επιλογή που δυστυχώς στο ζήτημα των συντάξεων και του αφορολόγητου δεν είχαμε στήριξη από πουθενά. Ήταν δύσκολη απόφαση. Εμείς πήραμε την ευθύνη» επισήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προσπάθησε να μεταθέσει μέρος των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση στους προηγούμενους λέγοντας: «Να ρωτήσετε αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την καταστροφή».

«Εσείς δεν είσαστε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Εγώ ήμουν πάντα εσωκομματική αντιπολίτευση», προσπάθησε να υπεκφύγει στην αρχή και αφού δέχτηκε και άλλες ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας δεν δίστασε να ζητήσει και συγγνώμη από λαό καθώς τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα μέτρα και διαβεβαίωσε πως κανένα σπίτι πρώτης κατοικίας δεν θα χαθεί.

The post Κουρουμπλής: Δεν είμαι περήφανος που ψήφισα τα μέτρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα