Κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ενώ το απόγευμα θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής

οι πολιτικοί αρχηγοί.

Υπέρ της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, με αφορμή καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ ότι βουλευτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ προπηλάκισαν στο Ραδιομέγαρο τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δ.Στρατούλη και Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, Π.Λαφαζάνης, Ν.Μαριάς και Θ.Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρός της, Ευ.Μεϊμαράκης, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Δ.Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατήγγειλε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τα όσα συνέβησαν στην ΕΡΤ και να μην επιμένει στη θεωρία περί «εφόδου» στο Ραδιομέγαρο.

Χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Απαντώντας, ο υπουργός Επικρατείας είπε τα όσα ανέφερε νωρίτερα περί βίαιης εφόδου βασίζονται στην μαρτυρία του ίδιου του κ. Δένδια. «Θεωρώ πιο αξιόπιστο τον αρμόδιο υπουργό από τους βουλευτές σας» είπε.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα