«Καθαρό» πιστόλι τύπου Zastava χρησιμοποίησαν οι δράστες

Από το ίδιο πιστόλι τύπου Zastava προέρχονται τελικώς όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ανακοίνωσε η αστυνομία, το πιστόλι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση. Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Από το σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας

περισυλλέγησαν δώδεκα κάλυκες. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, φορώντας κράνη.

Οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, αλλά δεν διαπιστώθηκε άν είναι κάποια απ’ αυτές των δραστών.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «πολύ καλά σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση». Οι δράστες εκτιμάται ότι είχαν μεγάλη ομάδα υποστήριξης.

Ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα ξημερώματα του Σαββάτου:

Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα