Κατάργηση υπουργείων πρότεινε ο Μ. Γλέζος

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο, με τον τελευταίο να προτείνει την κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να βρεθούν λεφτά για την υγεία.

«Τι χρειάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Ξέρω ότι κάτι θα βρουν να μου πουν. Αυτά είναι αστειότητες. Τι χρειάζεται επίσης

το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ένα σωρό υπουργεία αν είχαν καταργηθεί θα βρίσκαμε τα λεφτά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει: «Ακούσατε τι είπε ο κ. Γλέζος; Να κλείσουν τα Υπουργεία και συνεπώς να απολυθεί ο κόσμος που δουλεύει εκεί για να εξοικονομήσουμε χρήματα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν τονίζοντας πως κανείς δεν έχει μιλήσει για απολύσεις, ενώ ο κ. Γεωργιάδης στη δευτερολογία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Γλέζος έθεσε το θέμα της εξεύρεσης πόρων, συμπληρώνοντας ότι «τη λογική στην αίθουσα την εκπροσωπήσατε ολομόναχος».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αναφορά του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό: «Επιμένετε στο θέμα…, έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Περιμένω να μας πείτε πως θα κάνετε τον εσωτερικό δανεισμό. Θα είναι μερική δήμευση καταθέσεων; Θα είναι μερική δήμευση μισθών και συντάξεων; Από πού και με ποιο ποσοστό; Να ξέρει ο πολίτης πριν φτάσει στην κάλπη τι του προτείνετε ακριβώς» τόνισε με νόημα.

Έντονη αντιπαράθεση είχε όμως ο υπουργός Υγείας και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον τελευταίο να υπαινίσσεται εξυπηρέτηση συμφερόντων πολυεθνικών επιχειρήσεων και τον υπουργό να απειλεί με μήνυση εναντίον του βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος της αύξησης της τιμής ορισμένων φαρμάκων και υπαινίχθηκε εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

«Άμα τη αφίξει σας στο υπουργείο Υγείας, αυξήσατε τις τιμές 265 φαρμάκων κατά 100-150 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος κέρδισε κύριε Γεωργιάδη;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς με επιπτώσεις στις τιμές των πολυεθνικών απανταχού της γης». «Μειώσαμε τις τιμές σε 700 φάρμακα. Γι’ αυτό έπεσε η δαπάνη – και εσείς είστε κοινός συκοφάντης!» απάντησε σε οξύτατους τόνους ο κ. Γεωργιάδης.

«Η πολιτική ηγεσία, ουδεμία ανάμειξη έχει στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Αυτή την κάνει μία επιτροπή, η οποία εξετάζει τις ενστάσεις των εταιρειών σχετικά με το αν η προηγούμενη τιμολόγηση ήταν σωστή ή όχι» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αλλά εσείς ως ανεύθυνος, έρχεστε στη Βουλή και λασπολογείτε» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Ο ΟΟΣΑ μας θεωρεί ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε αξονικούς τομογράφους και σε μαγνητικές μονάδες – 128 στο δημόσιο σύστημα και 160 στους ιδιώτες. Ο κ. Σαλμάς σας εγκαλεί πως αφαιρέσατε το πληθυσμιακό κριτήριο απ’ τις αδειοδοτήσεις των αξονικών τομογράφων. Ποιους ωφελεί λαλίστατε κε Γεωργιάδη η απελευθέρωση αυτή;» ρώτησε ο Π. Κουρουμπλής.

«Η απελευθέρωση της αγοράς είναι μνημονιακή υποχρέωση» απάντησε ο υπουργός. «Δεν κατάλαβα όμως γιατί σας ενοχλεί. Το ξέρετε πως οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι δεν την θέλουν την απελευθέρωση; Μήπως εσείς τα παίρνετε τελικά τα λεφτάκια και ήρθατε εδώ να κάνετε όλο αυτό το σόου;» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα