Καταιγίδες και ριπές ανέμων 110 χλμ/ώρα έπληξαν την Αττική – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα

Ένα στέγαστρο στην Υμηττού στο Παγκράτι αποκολλήθηκε το πρωί από τη θέση του & έπεσε σε ταξί -ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά

Καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους με ριπές που ξεπερνούσαν τα 110 χλμ την ώρα, προκάλεσε η μεγάλη ψυχρή μάζα που προήλθε από την κεντρική Ευρώπη και εισέβαλε στη χώρα μας από τα νοτιοανατολικά.

Οι καταιγίδες σε ό,τι αφορά

την Αττική, έπληξαν περισσότερο το ανατολικό τμήμα του νομού, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λαύριο το ύψος της βροχής σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ έφθασε τα 44 χιλιοστά, στο Μαρκόπουλο και τα Καλύβια τα 42 χιλιοστά, στη Βάρκιζα τα 40 χιλιοστά, στον Άγιο Στέφανο τα 30 χιλιοστά ενώ στο κέντρο της Αθήνας τα 25 χιλιοστά.

Ήδη το κύμα κακοκαιρίας που άρχισε να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, προκαλώντας βροχές στις Σποράδες και τις Κυκλάδες από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μας επισκεφθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε στα Nea.gr ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Θεόδωρος Κολυδάς, ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και η ατμόσφαιρα θα σταθεροποιηθεί με την επικράτηση βορείων ανέμων, και με αύξηση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, αντίστοιχο με αυτό που εκδηλώθηκε από το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη, αναμένεται να μας επισκεφθεί από Δευτέρα.

«Μία νέα ψυχρή μάζα από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο, να εμπλουτιστεί με υγρασία και σε συνδυασμό με τους νότιους νοτιοανατολικούς ανέμους που θα επικρατούν από την Κυριακή να προκαλέσει καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας».

Πάντως το σαββατοκύριακο που έρχεται ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμαίνεται γύρω στους 22-23 βαθμούς. Θα επικρατούν δηλαδή συνθήκες ευνοϊκές για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα