Ισχυρός σεισμός και προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Φουκουσίμα

Ξύπνησαν μνήμες από την καταστροφή του 2011 – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιφέρεια της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ξυπνώντας μνήμες από τo καταστροφικό τσουνάμι του 2011. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αναφέροντας παράλληλα ότι τα κύματα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα τρία μέτρα.

Τουλάχιστον

δύο μικρά τσουνάμι είχαν χτυπήσει τις παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, με την ιαπωνική υπηρεσία να υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να εφησυχάσουν καθώς υπάρχει κίνδυνος τα επόμενα κύματα να είναι πιο ισχυρά.

Παρότι στην αρχική του μέτρηση το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έκανε λόγο για δόνηση 7,3 Ρίχτερ, στη συνέχεια επαναπροσδιόρισε το σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για σεισμό 7,3 βαθμών Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα ο σεισμός να γίνει αισθητός μέχρι και στο Τόκιο.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 5.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 το βράδυ της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) ενώ ακολούθησε μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ.

Αμέσως μόλις «χτύπησε» ο σεισμός, οι σειρήνες ήχησαν και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να απομακρυνθούν.

Μέχρι τα ξημερώματα, δεν είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες για καταστροφές ή τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν πλοία να τραβιούνται στη θάλασσα από τα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής.

Έλεγχοι στα πυρηνικά εργοστάσια της περιοχής

Οι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι καταγράφουν δεδομένα στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα τον Μάρτιο του 2011, και του Φουκουσίμα Ντάινι.
Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί καμιά ανωμαλία, κατά τις εταιρείες αυτές.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη.

Στις 11 Μαρτίου του 2011, καταγράφτηκε ο μεγαλύτερος σεισμός της ιστορίας της Ιαπωνίας ύψους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσε βλάβες σε πυρηνικό εργοστάσιο στην περιοχή της Φουκουσίμα –ο μεγαλύτερος πυρηνικός εφιάλτης παγκοσμίως μετά το Τσερνόμπιλ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπιστεί ο σεισμός.
Πηγή ethnos.gr

The post Ισχυρός σεισμός και προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Φουκουσίμα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα