Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στη Κόστα Ρίκα, σε επιφυλακή για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών, με εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στη βορειοδυτική Κόστα Ρίκα. Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό έθεσε σε επιφυλακή για τσουνάμι την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά και τη Νικαράγουα. Περίπου μία ώρα μετά τον σεισμό, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό έθεσε σε επιφυλακή για τσουνάμι μέρος των παράκτιων περιοχών στον Ειρηνικό. Νωρίτερα, το Κέντρο είχε εκδώσει λανθασμένο δελτίο με το οποίο

έβαζε σε επιφυλακή την Καραϊβική, το οποίο και απέσυρε.

Ο ισχυρός σεισμός, κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, είχε επίκεντρο περίπου 80 χλμ. νότια της Λιμπέρια.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι βρίσκονται η Κόστα Ρίκα, ο Παναμάς και η Νικαράγουα. Νωρίτερα, και η Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μεξικό, η Κολομβία, το Εκουαδόρ, η Γουατεμάλα και το Περού βρίσκονταν σε επιφυλακή, η οποία ήρθη.

Επίσης, το πολεμικό ναυτικό της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο από τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας του νότιου κώνου της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανέφερε πως δεν προχωρά ακόμη σε εκκένωση των παράκτιων περιοχών.
Σύμφωνα με το CNN, ορισμένες ζημιές έχουν αναφερθεί κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και προληπτικά απομακρύνθηκαν κάποια νοσοκομεία και ξενοδοχεία στην Κόστα Ρίκα.
Ο Ερυθρός Σταυρός στη χώρα ανέφερε, μία ώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, πως δεν είχε δεχθεί ακόμη κλήση για θύματα.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα