Η Ζυρίχη υποδέχεται Έλληνες επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνο-ελβετικής εμπορικής συνεργασίας

Στη Ζυρίχη μεταβαίνουν τον επόμενο μήνα Έλληνες επιχειρηματίες και παραγωγοί από όλη την χώρα από τον κλάδο τροφίμων και ποτών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ελβετικής αγοράς για τη διοχέτευση ελληνικών προϊόντων στην αγορά μαζικής εστίασης, στον τουρισμό, τις αλυσίδες super market, τις επιχειρήσεις franchising και delicatessen.

Η αποστολή συμμετέχει στην πρώτη B2B έκθεση ελληνικής γαστρονομίας

προκειμένου να έρθουν σε επαφή και να συνάψουν εμπορικές συνεργασίες με επαγγελματίες από το χώρο της μαζικής εστίασης, του τουρισμού και του ευρύτερου κλάδου των τροφίμων και των ποτών όπως χονδρέμποροι, λιανέμποροι, buyers αλυσίδων καταστημάτων (super markets κλπ) και gourmet stores.

Η διοργάνωση στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στη διάθεση γκουρμέ προϊόντων ελληνικής διατροφής στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών (χονδρικό/λιανικόό εμπόριο, delicatessen, τουρισμός) στην κεντρική Ευρώπη και έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους αντιπροσώπους του χονδρικού και λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών της Ελβετίας με τις σημαντικότερες ετικέτες μεσογειακής διατροφής της ελληνικής παραγωγής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δημοφιλή προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας στη «γκουρμέ» εκδοχή τους όπως είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, ξηροί καρποί, delicatessen, λάδι και προϊόντα ελιάς, μέλι, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, ποικιλίες από ελληνικό ξύδι κ.α. Παράλληλα, τοπικοί παραγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα παρουσιάσουν εκλεκτά προϊόντα αλκοολούχων και άλλων ποτών όπως: κρασιά, μπύρες, ούζα, τσίπουρα, λικέρ, χυμοί, ζαχαρώδη/ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ελβετία, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελβετίας-Ελλάδας (SGCE) και της ελβετικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τη διοργάνωση στηρίζουν επίσημοι φορείς της Ελβετίας και της Ελλάδας ενώ ο πρόεδρος του Ελβετο-Ελληνικού Οικονομικού Επιμελητηρίου, απηύθυνε επίσημο χαιρετισμό προς τη διοργάνωση της έκθεσης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 1η έκθεση «Greek Gourmet & Wine Expo», που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας, 9-10 Οκτωβρίου 2014. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελβετίας-Ελλάδος (ΟΕΕΕ), έχοντας στόχο την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδος, με κύριους τομείς δράσης τις επενδύσεις, εισαγωγές – εξαγωγές, συνεργασίες και συμμετοχές, στηρίζει με την αιγίδα του την εκδήλωση και εύχεται κάθε επιτυχία. Η «Greek Gourmet & Wine Expo», είναι η πρώτη οργανωμένη αμιγώς Ελληνική προσπάθεια που γίνεται στην Ελβετία, με μια αποκλειστικά Ελληνικού χαρακτήρα διοργάνωση και αποτελεί μια πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία, με στόχο να παρουσιάσει στο Ελβετικό επαγγελματικό κοινό μοναδικά Ελληνικά προϊόντα και να ανοίξει νέους εξαγωγικούς ορίζοντες στις συμμετέχουσες εταιρείες.»

Χρήσιμες πληροφορίες: Greek Gourmet & Wine Expo, 9-10 Οκτωβρίου 2014, Mövenpick Hotel Zürich Regensdorf , Ζυρίχη.

Web site: www.greekgourmetexpo.com, Ε-mail: [email protected]

The post Η Ζυρίχη υποδέχεται Έλληνες επιχειρηματίες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα