Η πολιτική του επιβίωση ανάγκασε τον Θεοδωράκη να συμμετέχει στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς

Τα πρωτότυπα μαθηματικά και τι άλλαξε από πέρυσι που δεν θέλει να συζητάει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής και δεν κρύβει τις προθέσεις του. Αρκεί κανείς να τις αποκωδικοποιήσει. Ο λόγος για τον Σταύρο Θεοδωράκη που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η ενότητα της κεντροαριστεράς περνάει μέσα από την προσωπική του πολιτική επιβίωση! «Στις εκλογές θα κατέβει ο νέος φορέας με αρχηγό αυτόν που θα εκλεγεί» αναφέρει σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ και συμπληρώνει χωρίς

να δεσμεύεται για τίποτα, «Το τι θα συμβεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτό θα αποφασιστεί στη συνέχεια από Το Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ»!

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «Αν ενωθούν οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες (ενν. Ποτάμι και ΔΗΣΥ) μειώνονται οι φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή» βάζοντας πάλι προτεραιότητα την προσωπική του πολιτική επιβίωση, επικαλούμενος μάλιστα πρωτότυπες μαθηματικές θεωρίες, αφού δεν εξηγεί πώς γίνεται οι βουλευτές των δυο κομμάτων να αυξάνονται σε 25, ο νέος φορέας να καθίσταται η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά να μειώνονται οι φωνές των βουλευτών!

Προφανώς όμως εννοεί ότι θα πάψει να είναι ο ίδιος αρχηγός – εάν φυσικά δεν εκλεγεί, και θα χάσει τα προνόμια του μένοντας ένας απλός βουλευτής ανάμεσα σε άλλους 25 που θα αριθμεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα!

Αντίθετα, αρνούμενος τη συνένωση θα εξακολουθήσει να διατηρεί τα προνόμια του αρχηγού… Και για μετά τις εκλογές έχει ο Θεός!

Διότι γνώμονας για την ενότητα της κεντροαριστεράς φαίνεται να είναι η πολιτική του επιβίωση… Άλλωστε Το Ποτάμι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολύ δύσκολα θα είναι στην επόμενη Βουλή… Ως εκ τούτου η ενότητα της κεντροαριστεράς με αυτά τα δημοκοπικά δεδομένα είναι μια βολική εξέλιξη… Αφού εξασφαλίζει για τον επικεφαλής του κόμματος μια θέση στα έδρανα της επόμενης Βουλής… Ενώ πιθανότατα και ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις, το πώς θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο και φυσικά τους συσχετισμούς δυνάμεων… είτε Το Ποτάμι θα παραμείνει και ο επικεφαλής του θα συνεχίσει να έχει την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος και ταυτόχρονα τη βουλευτική έδρα, είτε θα αυτοδιαλυθεί εάν οι συνθήκες είναι εξαιρετικά προνομιακές για τον Σταύρο Θεοδωράκη, δηλαδή έχει εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα ή υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή, μονά – ζυγά, δικά του!

Άλλωστε είναι ενδεικτική η απάντηση στην ερώτηση της δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, «Τι άλλαξε από πέρυσι που δεν είχατε καταφέρει να συνεννοηθείτε με τη Φώφη Γεννηματά»; «Πολλά άλλαξαν, αλλά δεν θέλω να συζητάμε για το πριν»!

Είναι προφανές ότι το μόνο που άλλαξε και για αυτό ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν θέλει να το συζητάει, είναι η επιπλέον συρρίκνωση του κόμματος, καθιστώντας την είσοδό του στην επόμενη Βουλή σχεδόν αδύνατη!

Μοιραία λοιπόν η ενότητα της κεντροαριστεράς είναι η μόνη σίγουρη οδός για μια έδρα (ή και περισσότερες) στην επόμενη Βουλή!

The post Η πολιτική του επιβίωση ανάγκασε τον Θεοδωράκη να συμμετέχει στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα