Η λέξη είναι Ελλάδα

«Greece is the word – The culture behind the Crisis: What you need to know» ονομάζεται ο κύκλος εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα στο Southbank Centre, στο Λονδίνο, στις 19 Οκτωβρίου 2013, με τη συμμετοχή ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Μεταξύ άλλων θα παραβρεθούν και οι: Ιωάννα Καρυστιάνη, Αλέξης Σταμάτης, Βασίλης Αμανατίδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 2:30 το μεσημέρι, με συζητήσεις για την ελληνική λογοτεχνία, από την αρχαιότητα έως σήμερα,

για τη λογοτεχνία στον καιρό της κρίσης, καθώς και με αναγνώσεις αποσπασμάτων από τους συγγραφείς που συμμετέχουν. (Purcel Room, 2:30 p.m.)

Στην ίδια ενότητα θα παρουσιαστεί λίγες ώρες αργότερα το μονόπρακτο του Αλέξη Σταμάτη Innerview, με τους Νίκο Πουρσανίδη και Εύα Σιμάτου και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Το Innerview είναι ένα έργο σε εξέλιξη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Ο Αλέξης Σταμάτης εστιάζει στο πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει τις τέχνες, τις διαπροσωπικές σχέσεις, πώς διαπερνά τις ζωές ενός ζευγαριού, πώς επηρεάζει το αστικό τοπίο. (Purcell Room, 8 p.m.).

Δύο μέρες νωρίτερα, στις 17 Οκτωβρίου, ο Αλέξης Σταμάτης θα βρίσκεται στο European Bookshop για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του Μπαρ Φλωμπέρ (Bar Flaubert), που κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις Arcadia.

Keywords
Τυχαία Θέματα