Η κινηματογραφική ληστεία και η επίθεση του «ΒΗΜΑτος» στον Καραμανλή

…Ξεχωρίζουν από τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου

Παραδοσιακά οι κυριακάτικες εφημερίδες τον Δεκαπενταύγουστο σημειώνουν χαμηλές κυκλοφορίες… Μένει να αποδειχθεί και φέτος ή να διαψευστεί!

Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το πρωτοσέλιδο του «ΘΕΜΑτος» που επιλέγει σοφά να προτάξει την παράξενη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς προσκομίζοντας μάλιστα νέα στοιχεία του ρεπορτάζ, με φωτογραφίες από το εσωτερικό… Και αναδεικνύοντας

τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε… Θυμίζοντας ταινίες του Χόλυγουντ! Πάντως η επιλογή της διευθυντικής ομάδας – δημοσιογραφικά τουλάχιστον, φαίνεται ορθή, αφού απέφυγε τα πολιτικά ή οικονομικά θέματα που έχουν εξαντλήσει τους αναγνώστες… Χωρίς όμως να μετακινείται από τη βασική της αρχή να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με όρους που φλερτάρουν με την «τρομοκράτηση» του αναγνωστικού κοινού… Όπως είναι το θέμα για το προσφυγικό με τίτλο: Μας κάνουν Τουρκία. Τέλος η ανάδειξη για πολλοστή εβδομάδα του θέματος του MEGA μάλλον κρίνεται ατυχής, δεδομένου ότι έχει κουράσει και το ενδιαφέρον του κοινού είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Αντίθετα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ κλασικά επιμένει σε πολιτικό θέμα και μάλιστα με ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου (που γεννά ερωτήματα για την επάρκειά του, για αυτονόητους λόγους)… Με τίτλο: Σε πολιτικό κενό ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει φυσιογνωμία ούτε όραμα, δεν εμπνέει» λένε τα στελέχη του στον προσυνεδριακό διάλογο.

Ωστόσο το σημερινό πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑτος» αν ξεχωρίζει για κάτι και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τον ιστορικό ρόλο του συγκροτήματος στην πολιτική ζωή του τόπου, δηλαδή να παράγει πολιτική… Είναι η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με το θέμα που τιτλοφορείται: Πώς η πολιτική Καραμανλή άνοιξε το δρόμο στη χρεοκοπία.

Πρόκειται – όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, για συντονισμένη επίθεση του συγκροτήματος στον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ η οποία ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας από «ΤΑ ΝΕΑ» κορυφώνεται σήμερα και φυσικά έπεται συνέχεια!

Τέλος το υψηλής αναγνωσιμότητας άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη θα αποζημιώσει τους φανατικούς (εχθρούς και φίλους) αναγνώστες του εκδότη με τον εύγλωττο τίτλο: Η φωνή της βλακείας.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος το πρωτοσέλιδο της «REAL NEWS» – έντονα διακομματικό, προτάσσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με «Διπλό μήνυμα προς την Άγκυρα». Ενδιαφέρον όμως εμφανίζει και το ρεπορτάζ της εφημερίδας για το ελληνικό χρέος κάνοντας λόγο για «Μετωπική: Ρέγκλινγκ – Λαγκάρντ».

Το «ΕΘΝΟΣ» επιλέγει στο πρωτοσέλιδό του να βγάλει τίτλο από τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που κάνει λόγο για «Αντί – ΕΝΦΙΑ και πόθεν έσχες για όλους».

Τέλος «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την Αθήνα για να κόψει επιδόματα και φοροαπαλλαγές. Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα με την ομάδα της Europol που φθάνει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό να αναζητήσει τζιχαντιστές στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

The post Η κινηματογραφική ληστεία και η επίθεση του «ΒΗΜΑτος» στον Καραμανλή appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα