Η φωτογραφία των γκέι ισραηλινών στρατιωτών που προκάλεσε αντιδράσεις στο Facebook

Ο Ισραηλινός στρατός για να γιορτάσει τον μήνα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook αυτή τη φωτογραφία που δείχνει δύο στρατιώτες να κρατιούνται χέρι χέρι σε έναν ηλιόλουστο δρόμο του Τελ Αβίβ.

«Είναι Μήνας Υπερηφάνειας. Το ξέρατε ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αντιμετωπίζουν σε όλους τους στρατιώτες τους ίσα; Ας δούμε πόσες κοινοποιήσεις μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη φωτογραφία» έγραφε το σχόλιο

που συνόδευε τη φωτογραφία.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, περισσότεροι από 4.000 έκαναν «like» ενώ πάνω από 700 ήταν τα σχόλια. Δυστυχώς σημειώνει, δεν ήταν όλα θετικά.

Παρόλο που το Τελ Αβίβ είναι γνωστό σαν μία από τις πιο φιλικές στους γκέι πόλεις του κόσμου οι περισσότεροι ισραηλινοί εξακολουθούν να είναι συντηρητικοί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, εξηγεί ο ισραηλινός δημοσιογράφος Γιερμί Μπρένερ.

Το Ισραήλ είναι μία από τις πρώτες χώρες που κατήργησαν τις διακρίσεις στους ανοιχτά ομοφυλόφιλους στρατιώτες. Η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 1993 σχεδόν 20 χρόνια πριν την αντίστοιχη αμερικανική, τη λεγόμενη «Don’t ask, don’t tell» (μη ρωτάς, μη λες) που επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στο στρατό χωρίς διακρίσεις αρκεί όμως να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα