Η ΕΡΤ3 στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με το ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα»

Δυναμική παρουσία θα έχει η ΕΡΤ3 στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016, συμμετέχοντας στο επίσημο πρόγραμμα, στην ενότητα «Μικρές αφηγήσεις» με το ντοκιμαντέρ της Τάνιας Χατζηγεωργίου «Καλημέρα Γειτόνισσα», μεταδίδοντας καθημερινό δεκαπεντάλεπτο αφιέρωμα και αναλαμβάνοντας τη χορηγία επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Το

ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα – Κίναρος ο τόπος μου», ταξιδεύει τον θεατή 18 ναυτικά μίλια ανατολικά της Αμοργού, σε μία νησίδα του Αιγαίου πελάγους, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Τρεις άνθρωποι, ένας τόπος, ένα όνειρο. Η Ρηνιώ δίνει μια υπόσχεση να μην αφήσει τον τόπο που γεννήθηκε μόνο του. Στο «ταξίδι» της επιστροφής την ακολουθούν ο άνδρας και ο γιος της.

Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια… Ο φακός παρατηρεί την καθημερινότητα και τον αγώνα της Ρηνιώς να κρατήσει ζωντανά τα χώματα που γεννήθηκε και περπάτησαν οι άνθρωποί της. Η σκηνοθέτρια καταγράφει μέσα από τη δική της ματιά, ενσωματώνοντας την κάμερα στη σχέση της με την πρωταγωνίστρια και αφήνει τα γεγονότα να κυλήσουν μέσα σε πραγματικό χρόνο.

Οι προβολές του ντοκιμαντέρ έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στο Ολύμπιον και τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, στις 15:00, στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι.

Επίσης, καθημερινά στις 19:45, από το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 έως τη λήξη της διοργάνωσης, θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ3 δεκαπεντάλεπτο αφιέρωμα στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με προτάσεις για ντοκιμαντέρ, νέα και συνεντεύξεις σε επιμέλεια και παρουσίαση Θανάση Γωγάδη και Φωτεινής Γιολτζίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου και η παραγωγή των Γιάννη Γκρισπάνη, Αργύρη Δούμπλατζη και Γώργου Τζιρμάκη.

Η ΕΡΤ- ΕΡΤ3 συμμετέχει στη διοργάνωση ως χορηγός επικοινωνίας, μεταδίδοντας διαφημιστικά σποτ, ενώ ενημέρωση για το Φεστιβάλ – με συνεντεύξεις και πλούσιο ρεπορτάζ- θα υπάρχει στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.

The post Η ΕΡΤ3 στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα