Η δόση θα εκταμιευθεί τονίζει ο Στουρνάρας

Μπορεί οι Financial Times να υπογραμμίζουν σήμερα μαζί με τον Σόιμπλε «ότι η… διαφωνία ευρωζώνης-ΔΝΤ είναι αυτή που εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει τη συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης στη χώρα μας» οι τηλεφωνικές διαβουλεύσεις όμως του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας αλλά και οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα

καθησυχάζουν ότι όλα θα πάνε καλά αφού η Ελληνική Βουλή μπορεί να πάρει πίσω τα μέτρα εφ όσον και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα!

Εξερχόμενος ο κ. Στουρνάρας του Μαξίμου τον ρωτήσαμε σχετικά και απάντησε:

Στουρνάρας: Συζητήσαμε για το Eurogroup της Δευτέρας, όπου θέλω να σας πω ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και να είστε σίγουροι ότι και η Ευρώπη θα κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει και η δόση θα εκταμιευθεί.

Ερώτηση: Να ρωτήσω. Τις δηλώσεις, όπως του κ. Σόιμπλε, πώς τις ερμηνεύει το Μέγαρο Μαξίμου και πώς η Ελληνική Κυβέρνηση;

Απάντηση: Κοιτάξτε. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των πιστωτών μας, αλλά εδώ δεν είναι κάτι που ζητάνε από εμάς. Εμείς προσπαθούμε να συμμετάσχουμε δημιουργικά στη συζήτηση αυτή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Ερώτηση: Επειδή ακούγονται πολλά, ακόμα και για καθυστέρηση της δόσης, ακόμα και να πάει με το νέο έτος, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ερώτηση: Περίπτωση τμηματικής καταβολής υπάρχει;

Απάντηση: Δεν υπάρχει περίπτωση ανησυχίας.

Ερώτηση: Τη δόση θα την πάρουμε ολόκληρη, δηλαδή;

Απάντηση: Τη Δευτέρα περιμένουμε μία πολιτική δήλωση.

Είναι αληθές ότι το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε πυρετό διαβουλεύσεων και έχει σημάνει συναγερμός για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα κατάσταση ιδιαιτέρα κρίσιμη μετά και τις αντιφατικές Γερμανικές δηλώσεις που άναψαν φωτιά στην κυβέρνηση!

Χαρακτηριστικά περιγράφεται το κλίμα στο iefimerida.gr στο οποίο τονίζεται ότι διαμήνυσε ο Σαμαράς προς τους εταίρους:

Μην υπονομεύετε την προσπάθεια της Ελλάδας!

Και επίσης χαρακτηριστικά αναφέρεται σχετικά:

«Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για το παιχνίδι καθυστέρησης που παίζει η γερμανική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης και τις αντιφατικές δηλώσεις που εκπέμπονται από τη Γερμανία για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκινήσει μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με τους ευρωπαίους εταίρους και προειδοποιεί ότι δηλώσεις-βόμβα σαν αυτή που έκανε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και υπονομεύουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης την ώρα που δίνει κρίσιμες μάχες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση «ματώνει» με απώλειες βουλευτών και διαγραφές.

«Ετσι όπως πάτε θα πέσει η κυβέρνηση και η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος» προειδοποιεί ο Πρωθυπουργός τους ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους συνομιλε

Keywords
Τυχαία Θέματα