Γιατί τα media επιμένουν ότι ο Καραμανλής θα φτιάξει κόμμα;

Σχεδόν από την επόμενη ημέρα των εκλογών, σημαντική μερίδα του Τύπου υποστηρίζει με τα ρεπορτάζ της που υπογράφουν έγκριτοι δημοσιογράφοι, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην ίδρυση νέας κεντροδεξιάς παράταξης.

Πρώτος ξεκίνησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Διονύσης Νασόπουλος που κατά κοινή ομολογία γνωρίζει όσο ελάχιστοι το ρεπορτάζ της ΝΔ. Συγκεκριμένα στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας στις 31 Ιανουαρίου,

δηλαδή, 6 ημέρες μετά τις εκλογές αναρωτιόταν σε πρωτοσέλιδο θέμα εάν «Κάνει κόμμα ο Καραμανλής», αναφέροντας στις εσωτερικές σελίδες, στελέχη του καραμανλικού πυρήνα υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός προετοιμάζει το επόμενο βήμα «κι αυτό μπορεί να είναι ακόμη και η δημιουργία ενός νέου φορέα που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κεντροδεξιά». (Εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ)

Είκοσι ημέρες μετά, δηλαδή το περασμένο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο: «Αιφνιδιασμός Καραμανλή με νέο κόμμα». Ο Παναγιώτης Τζένος που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει αρχηγός στη ΝΔ, το ζητούμενο για τον Κώστα Καραμανλή είναι «Κάτι ευρύτερο που συνδέεται με την ηγεσία της ελληνικής κεντροδεξιάς» και τη «Δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος».

Δηλαδή μετά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από τον γιο του ιδρυτή του κόμματος που στις τελευταίες εκλογές δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή… Ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ θα ακολουθήσει το παράδειγμά του! Μόνο που αυτός θα είναι τυχερός και θα μπει στο κοινοβούλιο, γιατί – επιπλέον το 2009, παρέδωσε μια ισχυρή και οικονομικά ανεξάρτητη Ελλάδα!

Στα σοβαρά όμως, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος που επί 5 χρόνια αρνείται πεισματικά να μιλήσει για τις ευθύνες του, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό, διότι αυτό συμβαίνει, που «κουράστηκε» – κατά δήλωσή του, θα τολμήσει να ιδρύσει νέο κόμμα; Τεμπέλης είναι ο άνθρωπος όχι ηλίθιος!

Τέλος μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει κάποιος το επιχείρημα ότι δεν μεταπήδησε στην προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί τον ενδιαφέρει η ενεργό πολιτική! Όντως τον ενδιαφέρει, αλλά για να βγαίνει από το σπίτι και να μην πηγαίνει στο καφενείο που είναι decadence!

Διότι κατά τα άλλα δεν μεταπήδησε στην προεδρία, γιατί ακόμη και η Ελληνική, έχει απαιτήσεις και ο Κωστάκης τα βαριέται αυτά, δεν έχει μάθει να δουλεύει στη ζωή του! Αφήστε που θέλει να περνάει απαρατήρητος και στο κοινοβούλιο «κρύβεται» μια χαρά!

The post Γιατί τα media επιμένουν ότι ο Καραμανλής θα φτιάξει κόμμα; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα