Γεωργιάδης: Κατηγορώ ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή στα φάρμακα

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των φαρμάκων και τη φερόμενη σχέση της Κουμουνδούρου με φαρμακοβιομηχανίες εξαπέλυσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κατηγορώ ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή [καθώς] δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής», με την υπογραφή ειδικού συνεργάτη, όπου γινόταν λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε αμφίβολης ποιότητας γενόσημα προς όφελος της ισραηλινής πολυεθνικής TEVA, κατόπιν συμφωνίας Γεωργιάδη-τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας νωρίτερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε πως το άρθρο διοχετεύτηκε στην «Αυγή» από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Προσέθεσε δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο μία οπαδική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε τα στοιχεία του ειδικού συνεργάτη που υπογράφει ανώνυμα το άρθρο, προκειμένου, όπως δήλωσε, να κινηθεί δικαστικά εναντίον του, ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως το άρθρο και η επιχειρηματολογία του θυμίζουν «λέξη προς λέξη δελτίο Τύπου φαρμακοβιομηχανίας».

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων, και υπογράμμισε πως εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίσει «όχι» τότε θα τάσσεται κατά της μείωσης των τιμών των φαρμάκων.

Απαντώντας δε σε κατηγορίες ότι πολυεθνικές εταιρείες θα επωφεληθούν από τις κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως από τις μειώσεις των τιμών 390 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από τα σκευάσματα πολυεθνικών, ενώ 80 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από τα γενόσημα, χαρακτηρίζοντας ως «παντελώς ψευδές» το επιχείρημα ότι στηρίζουμε τις πολυεθνικές.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα