Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν το διαπραγματευόμαστε

«Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ διευκρίνισε ότι οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η μείωση των συντάξεων. «Δεν θα δεχθούμε μια παράλογη άρνηση» αφού δεσμευόμαστε ότι θα πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου.

Αν επιμείνουν να ζητούν τη μείωση των συντάξεων, θα μεταθέσουμε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο υπουργός Εργασίας σημειώνοντας τη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, είπε ότι «για πρώτη φορά θα διαπραγματευτούμε με όρους υπεράσπισης πλήρως των δικών μας συμφερόντων. Είναι η πρώτη φορά που εμείς τους έχουμε στείλει κείμενο και η κουβέντα γίνεται στη δική μας ατζέντα και όχι στη δική τους».

Οι δανειστές έχουν αποδεχθεί την εθνική σύνταξη και ότι πρέπει να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες στο ασφαλιστικό είπε ο κ. Κατρούγκαλος ενώ αναφέρθηκε και στα κίνητρα που υπάρχουν για να παραμένει στην εργασία του, ένας εργαζόμενος, εφόσον αυτή είναι εξασφαλισμένη και αφού έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, κάθε χρονιά θα μετράει διπλή για κάθε χρόνο που θα παραμένει επιπλέον ο ασφαλισμένος.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες διευκρίνισε ότι οι εισφορές που θα καταβάλλουν θα είναι με βάση το πραγματικό τους εισόδημα.
Πηγή avgi.gr

The post Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν το διαπραγματευόμαστε appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα