Φωτιές σε ΙΧ και κάδους από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας

Στις φλόγες τυλίχτηκαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φωτιές έχουν μπει σε κάδους απορριμμάτων έπειτα από πορεία ομάδας αντιεξουσιαστών από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα.

Ένα ΙΧ πυρπολήθηκε στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη και ένα άλλο στην οδό Τζωρτζ. Φωτιές σε κάδους έχουν μπει στην οδό Στουρνάρη, όπου μαρτυρίες κάνουν λόγο και για ένα καμμένο

ΙΧ.

Περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν φθορές -πιθανόν με βαριοπούλα- σύμφωνα με μαρτυρίες στην είσοδο των γραφείων του.

Ομάδα νεαρών μπήκε στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες γκρέμισαν ένα κομμάτι της σκαλωσιάς που είχε στηθεί για την αποκατάσταση του κτιρίου από το γκράφιτι.

Αλλες ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τρόλεϊ στην οδό Πατησίων στο ύψος της Τοσίτσα και του προκάλεσαν ζημιές.

Νωρίτερα, αποκλεισμένη για λίγη ώρα παρέμεινε η οδός Σόλωνος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς από το εσωτερικό της Νομικής Σχολής οι καταληψίες εκτόξευαν στον δρόμο διάφορα αντικείμενα.

Είχε προηγηθεί πορεία ομάδας 700 αντιεξουσιαστών, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα.

Τα άτομα που συμμετέχουν στα επεισόδια δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 200.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτίριο της Νομικής Σχολής τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ” (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Πηγή in.gr

The post Φωτιές σε ΙΧ και κάδους από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα