Φιγιόν: Δεν παραιτούμαι

Προσπαθούν να με «δολοφονήσουν πολιτικά»

Την απόφασή του να μην παραιτηθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ανακοίνωσε σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο Φρανσουά Φιγιόν, κάνοντας λόγο για απόπειρα «πολιτικής δολοφονίας» του αναφορικά με το σκάνδαλο «Penelopegate», που σχετίζεται με την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του, Πενέλοπε.

Επιπλέον, ο υποψήφιος των Συντηρητικών εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα και τα ΜΜΕ

για το σκάνδαλο, καλώντας τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του να συσπειρωθούν γύρω του και να αντισταθούν.

Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι στις 15 Μαρτίου θα κληθεί από τις δικαστικές αρχές να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Η απόφαση του Φιγιόν να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο Παρίσι, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, και να προβεί εκτάκτως σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, πυροδότησαν σενάρια περί επικείμενης αποχώρησής του από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι η σύζυγος του Φιγιόν κρατείται και ανακρίνεται από τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας για την υπόθεση, κάτι που διέψευσε ωστόσο η εισαγγελία. Η Πενέλοπε Φιγιόν κατηγορείται ότι αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Το πρωί, ο Φιγιόν φέρεται να συναντήθηκε με τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών. Παρών στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φιγιόν ήταν και ο πρώην αντίπαλός του στις προκριματικές των Συντηρητικών Αλέν Ζiπέ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί.
Πηγή ethnos.gr

The post Φιγιόν: Δεν παραιτούμαι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιγιόν,figion