Φεστιβάλ Αθηνών: Ανακοινώθηκαν οι βασικές εκδηλώσεις για το 2012

Μπομπ Γουίλσον, Σάσα Βαλτς, Εντουαρντ Χολ, Μπαλέτα του Θεάτρου Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης, Λεωνίδας Καβάκος, Δημήτρης Παπαϊωάννου. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά ονόματα που θα εμφανιστούν στο εφετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Οι βασικές εκδηλώσεις του προγράμματος 2012 ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης κ. Γιώργο Λούκο χωρίς όμως να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς όπως είπε «κάποιες έχουν αλλάξει και κάποιες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί».

Συγκεκριμένη

αναφορά δεν υπήρξε ούτε για το πού θα πραγματοποιηθεί η κάθε εκδήλωση, ωστόσο όλοι οι γνωστοί χώροι που φιλοξενούν εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν (Ηρώδειο, Επίδαυρος, Μικρή Επίδαυρος, Πειραιώς 260, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κτλ.).

Το φεστιβάλ θα είναι κάπως συντομότερο σε σχέση με πέρυσι στην Αθήνα (9 Ιουνίου – 18 Ιουλίου) ενώ οι παραστάσεις στην Επίδαυρο θα αρχίσουν τη δεύτερη Παρασκευή του Ιουλίου. Τέλος, ο κ. Λούκος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δυσκολίες της εφετινής χρονιάς τις οποίες απέδωσε τόσο στην κρίση όσο και στη διαχείρισή της.
 Πηγή tovima.gr
Οι εκδηλώσεις όπως ανακοινώθηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα