Εξώδικο στον Υπουργό Υγείας εκ μέρους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Ακολουθεί το εξώδικο που επιδώσαμε στον Υπουργό Υγείας εκ μέρους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Είμαστε απλήρωτοι 7 μήνες. Είμαστε εξαθλιωμένοι. Ένα Νοσοκομείο πλήρως λειτουργικό και εξοπλισμένο οδηγείται σε κλείσιμο και εμείς στην ανεργία. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Εξώδικη Πρόσκληση
του Σωματείου Εργαζομένων του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
προς
τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η οικονομική

κατάσταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είναι σήμερα απελπιστική, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του. Βεβαίως, είναι σαφές ότι η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα χρόνιων διαχειριστικών αδυναμιών και δυσλειτουργιών και ενδεχόμενα και περιπτώσεων αδιαφανούς διαχείρισης. Παράλληλα, είναι επίσης σαφές ότι, τα επερχόμενα προβλήματα ήταν, ή θα όφειλαν να είναι ορατά, σε όσους είχαν πρόσβαση στις οικονομικές καταστάσεις του Ιδρύματος, ή γνώση των διαχειριστικών διαδικασιών του.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ απασχολεί σήμερα περί τους 1.200 εργαζόμενους. Εργαζόμενους που, από τη χρονική στιγμή που αποκαλύφθηκε η προβληματική οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε τον αγώνα για την οικονομική επιβίωση, έχουμε συστηματοποιήσει την εργασία μας και βελτιώσει την αποδοτικότητά μας, έχουμε υποστεί σημαντικές μειώσεις των αποδοχών μας και σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή τους (σήμερα, οφείλονται στους εργαζόμενους αμοιβές τουλάχιστον πέντε μηνών και παλαιότερες αναδρομικές συμπληρωματικές αποδοχές).

Με στόχο να σχηματίσουμε άποψη για το πώς το -αρχικά- οικονομικά εύρωστο Ίδρυμά μας περιήλθε σ’ αυτή την δυσμενή οικονομική θέση, αλλά και να αποφασίσουμε τη στάση μας απέναντι σε περαιτέρω εξελίξεις, πραγματοποιούμε έρευνα για να εξακριβώσουμε πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα.

Καθώς σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού του Ιδρύματος (άρθρο 49 του ν. 2082/1992 – ΦΕΚ Α’ 158/21-9-1992), ο Υπουργός Υγείας ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο του Ιδρύματος, αναφορικά με την εκπλήρωση του σκοπού του, κάθε χρόνο υποβάλλονταν προς Εσάς οι καταστάσεις του απολογισμού, του ισολογισμού και των εκθέσεων πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου. Συνεπώς, Εσείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, είχατε γνώση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Ιδρύματος, των θεμάτων και των προβλημάτων που το απασχολούσαν και συνεπώς μπορούσατε εύκολα να προβλέψετε τα επερχόμενα προβλήματα. Παράλληλα, από 16-06-2012 έως και 12-03-2012 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είχαν διορισθεί τρία (3) άτομα της εμπιστοσύνης σας, με εξειδικευμένες γνώσεις και επαρκή προσόντα, έτσι ώστε όχι μόνο να έχουν πλήρη εικόνα της λειτουργίας του Ιδρύματος, αλλά μάλιστα, να συμμετέχουν ενεργά και αποφασιστικά σ’ αυτή.

Σε συνέχεια των προαναφερομένων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί των παρακάτω:

1) Με βάση την ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα