Εργαζόμενοι στους δήμους επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία στη ΔΕΘ

Ένταση επικρατεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων, στην οποία θα παραβρεθεί και ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο

μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν και τον Γερμανό πρόξενο. Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές έχουν καταφέρει να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και προσπαθούν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθουν να τους απωθήσει, ενώ οι διαδηλωτές φωνάζουν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».
Οι εργαζόμενοι φαίνεται να αντιδρούν έντονα στις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος είπε ότι 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα