Επίσκεψη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής στη Ρωσική Πρεσβεία

Μία μικρή ψηφίδα στις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία θέλησε να προσθέσει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, με την επίσκεψη και δωρεά στην Πρεσβεία της Ρωσίας Τεσσάρων τόμων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1923. Το σετ περιείχε τρεις τόμους με ελληνικά και διεθνή έγγραφα και ένα τόμο με επίσημα Ρωσικά ντοκουμέντα στην πρωτότυπη γλώσσα.

Στην

ολιγόλεπτη επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής 15.3.2013, παραβρέθηκε ο Επικεφαλής Διπλωματικός Σύμβουλος κ.Eygeny I. Yurkov και δύο ακόμα μέλη της Ρωσικής πρεσβείας, συζητήθηκε η Εθνικής επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που τιμάται στις 19 Μαΐου και οι ιστορικές ημερομηνίες των χρόνων 1916-1923.

Ο Ελληνισμός της Ρωσίας, ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας, η Επιστημονική επιτροπή της Ελληνικής Βουλής στην εισαγωγή των τόμων της Γενοκτονίας, αλλά και ο τόμος με τα Ρωσικά ντοκουμέντα -από τα επίσημα κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας- αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύντομης φιλικής συνάντησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα