Εντονες αντιδράσεις για την ισοθερμική κουβέρτα που φόρεσε η Σαρλίζ Θερόν

Οργή έχει προκαλέσει στην Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο το φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώθηκε στο Βερολίνο και στο οποίο οι καλεσμένοι ντύθηκαν σε ισοθερμικές κουβέρτες όπως αυτές που δίνονται στους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στα παράλια της Λέσβου.

Πηγή φωτο: Guardian

Το φιλανθρωπικό γκαλά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης «Cinema For Peace» και διεξήχθη στο Konzerthaus του Βερολίνου, τις κολόνες του οποίου είχε τυλίξει με 14.000 σωσίβια από την Λέσβο, ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei. Στόχος

της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ανάμεσα στους επισκέπτες, που φόρεσαν τις ισοθερμικές κουβέρτες, παρόμοιες με αυτές που δίνονται στους πρόσφυγες, ήταν η διάσημη ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν και το μέλος του συγκροτήματος των Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα.

Η εικόνα με τις ισοθερμικές κουβέρτες πάνω από τις τουαλέτες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών και ο Τιμ Ρέννερ, γραμματέας πολιτισμού του Βερολίνου, που ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στο θέαμα των καλεσμένων που πόζαραν χαμογελαστοί με τις κουβέρτες στο γκαλά. Όπως σχολίασε στο Facebook: «Όταν ο Ai Weiwei απεικονίζει τις διαστάσεις του τρόμου έξω από το γκαλά, με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο, ίσως δεν είναι κάτι λεπτό, αλλά είναι αποτελεσματικό και δικαιολογημένο. Όταν όμως οι καλεσμένοι του “Cinema for Peace” καλούνται από τον διοργανωτή να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, ακόμη κι αν θεωρηθεί πράξη αλληλεγγύης, είναι ξεκάθαρα κάτι αισχρό».
Πηγή ethnos.gr

The post Εντονες αντιδράσεις για την ισοθερμική κουβέρτα που φόρεσε η Σαρλίζ Θερόν appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα