Εντεταλμένη δημοσιογραφία στην υπηρεσία της ελευθερίας της γνώμης!

Το life style στην υπηρεσία της εντεταλμένης δημοσιογραφίας: στήνεις συνέντευξη για να καταγγείλεις ότι διώκεσαι για την ελευθερία της γνώμης σου! Κι ενώ υπερασπίζεσαι ότι δεν υπάρχουν «φθηνές» ερωτήσεις, αλλά μόνο φθηνές απαντήσεις… Δέχεσαι να απαντήσεις σε στημένες ερωτήσεις του τύπου: «Στοχοποιηθήκατε για τις απόψεις σας»; Ή, «πείτε μου τη λίστα των πραγμάτων για τα οποία έχετε κατηγορηθεί»; Ή «Είναι ζόρικη δουλειά η δημοσιογραφία»;

Παρακμή ή το ανώτατο στάδιο της ξεφτίλας

δημοσιογραφίας: πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι των τηλεοπτικών σελέμπριτι που αυτοπροσδιορίζονται αντιστασιακοί, επειδή κάποιοι τόλμησαν να τους αμφισβητήσουν από θέσεις κύρους και να τους ξεμπροστιάσουν για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία που ασκούν!

Προσοχή, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, λερώνουν, αλλά κυρίως μολύνουν!

Μάλιστα, με ύφος, έπαρση και κομπασμό, στέκονται απέναντι στο φωτογραφικό φακό και ποζάρουν το 2015, λες και είναι η Μισέλ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, δηλώνοντας ότι «αγαπούν τα ρίσκα και τις προκλήσεις»: οι αντιστασιακοί των γυμναστηρίων και της Μυκόνου!

Στο χτίσιμο του μύθου όμως, βοηθάνε κι αυτοί που υπογράφουν αυτά τα μνημεία αίσχους, υποκατάστατα δημοσιογραφίας, υποβάλλοντας ερωτήσεις όπως, «Είναι μεγάλος ο έρωτας της τηλεόρασης»; (Ναι μωρή, από ‘δω έως το Παγκράτι)!

Και συνεχίζουν να μιλάνε για τον έρωτα με την τηλεόραση, (το ψυγείο και την κουζίνα)… Για τα καρδιοχτύπια… Και για τον κόσμο που συναντούν στο δρόμο που τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, γιατί το κάνουν τέλεια… Αψηφούν τους κινδύνους του παράφορου έρωτά τους με την τηλεόραση (το ψυγείο και την κουζίνα)… Με αποτέλεσμα για χάρη αυτού του έρωτα να υφίστανται όλα τα δεινά του κόσμου, όταν λένε χωρίς φόβο την ανεξάρτητη γνώμη τους… Τώρα κλαψουρίζουν και για τη δημοκρατία που δήθεν κινδυνεύει, επειδή η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει την άλλη άποψη (και εννοεί τη δική τους που έχουν πληρωθεί για να πουν)… Έχουν κι ατράνταχτα επιχειρήματα, επισημαίνοντας τους κινδύνους… Διότι σου λέει στα 5 χρόνια κρίσης η κοινωνία με πρόσχημα τη φτώχεια και την ανέχεια, κινδυνεύει να εισχωρήσουν στους πόρους του δέρματός της ο εκφασισμός… Ποινικοποιείται η άλλη άποψη – επαναλαμβάνουν, (εννοώντας η δικιά τους, πάντα, η πληρωμένη)… Κι αυτό είναι επικίνδυνο σου ξαναλέει, διότι (έχει και κληρονομικό χάρισμα): το πρώτο που πλήττεται είναι η ελευθερία έκφρασης και πρέπει να σταματήσει, γιατί αν δεν σταματήσει θα πάμε σε πολύ άσχημα μονοπάτια… Σε ποια; Σε αυτά που δεν θα μιλάμε για το αν έχουμε να φάμε, αλλά για το φόβο πάνω από τα κεφάλια μας! Αυτά λένε οι χορτάτοι!

Η εκ βαθέων εξομολόγηση όμως γίνεται πιο Kinky όταν μπερδεύεται γλυκά η ελευθερία της άποψης, με τους έρωτες και τους γάμους… Ναι, διότι ο φωστήρας υποκατάστατο δημοσιογράφου, (τα τηλεοπτικά σελέμπριτι μόνο με υποκατάστατα συνομιλούν), έκανε την ερώτηση γροθιά στο στομάχι: «Θα μου πείτε τη λίστα των πραγμάτων που έχετε κατηγορηθεί»; Και το σελέμπριτι σαν έτοιμο από καιρό, βγάζει τη λίστα του σουπερμάρκετ… Κι αρχίζει να αραδιάζει σαν εμετό τις κατηγορίες:

Έχω κατηγορηθεί για την ανεξαρτησία της γνώμης μου, για την ηλικία μου, για την όψη μου και τη μορφή μου, γιατί δεν έχω κόμματα πίσω μου (όλα αυτά μαζί), γιατί έχω παντρευτεί πολλές φορές, γιατί είχα τις ερωτικές σχέσεις που ήθελα… Ουάου! Αυτές είναι κατηγορίες, όχι οι άλλες που απειλούν με έξωση, πλειστηριασμό ή κατάσχεση. Μαλάκες!

Νέα ερώτηση όμως, κόλαφος: «έχετε παρασυρθεί συναισθηματικά μπροστά στο γυαλί»; (Ναι και σκίστηκε)! Συνέχεια με μνημειώδεις ερωτήσεις: «Ενοχλήθηκαν αυτή την περίοδο από την παρουσία σας στην τηλεόραση»; (Ναι γιατί βρομούσαν οι μασχάλες της)! «Είναι ζόρικη δουλειά η δημοσιογραφία»; (Ανθρακωρυχείο)! Ενίοτε για ορισμένους και χρυσορυχείο!

Και το επικό κλείσιμο, μόνον για σελέμπριτι που σέβονται τον εαυτόν τους, κι ας μην έχει προηγηθεί ερώτηση: «Ξέρετε τι αγαπώ στον εαυτόν μου ότι είμαι απέναντι στην εξουσία»!

The post Εντεταλμένη δημοσιογραφία στην υπηρεσία της ελευθερίας της γνώμης! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα