Ένα «μητροπολιτικό ιατρείο» δεν είναι όσο η αλληλεγγύη σε 250.000 συνανθρώπους

Email Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

-Αριστερόστροφη ρητορεία και πρακτικές απαιτήσεις μέσω των δράσεων αλληλλεγύης
-Το δίκτυο των πρωτοβουλιών της Εκκλησίας αρωγός σε πολλούς τομείς με μεγάλη επιτυχία

H «ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (φύλλο της  4ης Νοεμβρίου 2012) ανακάλυψε τη μη…Χρυσαυγίζουσα Εκκλησία της Ελλάδος, προφανώς –και βεβαίως- μη ταυτιζόμενη με τους υπερσυντηρητικούς και ακραίους πολιτικο-εκκλησιαστικούς  «ινστρούχτορες» Μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας  κ.κ. Σεραφείμ και Αμβρόσιο.

Λίγο η ανάγκη να αποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

από αντιθρησκευτικούς τόνους εξάλλων εις το εσωτερικό του, λίγο και η κουτοπόνηρη επιδίωξη συνδυασμού με προσπάθεια προσεταιρισμού θρησκευομένων Ελλήνων πολιτών προς άγραν ψήφων εις τις επόμενες γενικές εκλογές, οψέποτε  λάβουν χώρα, οδήγησαν ή «υπεχρέωσαν» την πρωϊνή εφημερίδα της Αριστεράς να «ανακαλύψει» το Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεο, γιά τον οποίο καλλιεργείται το προφίλ του «λόγιου  ιεράρχη» εις τον αντίποδα του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Όντως η αναγγελία της συνέντευξης του  κ.κ. Ιερόθεου από τον πρωτοσέλιδο τίτλο παραπομπής «Αντιχριστιανικές οι επιθέσεις κατά μεταναστών» έως τον τίτλο εις την οικεία σελίδα «Παλαιότερα ιεράρχες υμνούσαν δικτάτορες και χούντες-αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει» και βεβαίως οι απόψεις που παραθέτει για την πολύπλευρη κοινωνική κρίση, μαρτυρούν έναν ιεράρχη με θαρραλέες απόψεις και θέσεις, με κατανόηση και σεβασμό της σημερινής πραγματικότητας.

Αυτό, αποτυπώνεται με ενάργεια εις τις θέσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, σε σειρά θεμάτων και προβλημάτων, όπως  το status εσωτερικής λειτουργίας της Εκκλησίας, όπου δεν νοείται «κομματική πειθαρχία», η διάκριση μεταξύ νόμιμης μετανάστευσης και κατευθυνόμενης από διάφορα κέντρα λαθρομετανάστευσης «που κάνει τους λαθρομετανάστες θύματα και τις χώρες προτεκτοράτο» ή η θέση του «εναντίον του ρατσισμού και της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται».

Ακόμη αναγνωρίζει με τολμηρότητα ότι «η Εκκλησία εξασκεί φιλανθρωπία σε όσους έχουν ανάγκη…αλλά αυτό δεν είναι λύση, ο άνθρωπος δεν θέλει να ζήσει ζητιάνος, αλλά θέλει να δουλεύει και να οικονομεί τα προς το ζην με μόχθο και αξιοπρέπεια, ζητά δουλειά και δικαιοσύνη…»

Στην ίδια κατεύθυνση, δημοσιεύεται και ανάλυση των θεολόγων Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και Ευστάθιου Χ.Λιανού-Λιαντή υπό τον τίτλο «Σκέψεις πάνω στην ψευδεπίγραφη χριστιανικότητα του φασισμού».

Ο δίαυλος επαφής

Αρχiεπισκόπου-Τσίπρα

και οι αφορισμοί του left.gr 

Δεν αποκλείεται, όπως πιθανολογείται από κάποιους, αυτό το «άνοιγμα» από την πλευρά της «ΑΥΓΗΣ» να αποτελεί και συνέχεια-επόμενο βήμα του διαύλου επαφής και διαλόγου, την οποία φέρεται να διατηρεί προσωπικώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσεφέρθη αυτοβούλως, ως γνωστόν, να χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Διόνυσο, .για τον πατέρα του Αλ. Τσίπρα, Παύλο Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα