Εγκαίνια Λεωφόρου Ασπροπύργου (ΝΑΤΟ) από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό & την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Στ. Δήμου

Ένα απαραίτητο έργο υποδομής για τη Δυτική Αττική, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε σήμερα (ενν. Τετάρτη 5/3) από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, παρουσία των Δημάρχων Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου, Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη, Μάνδρας-Ειδυλλίας Γεώργιο Δρίκο, Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Σπονδυλίδη, των Περιφερειακών Συμβούλων Άγγελου Λιόση και Γιάννη Ηλία, καθώς και διάφορων κοινωνικών φορέων και

πολλών κατοίκων.

Με το σύνολο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ απέκτησε επιτέλους σύγχρονες προδιαγραφές, αφού ουσιαστικά ανακατασκευάστηκε, προκειμένου σήμερα να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστικής ευρωπαϊκής λεωφόρου. Συγκεκριμένα, κατασκευάσθηκαν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ώστε να συνδέεται ο Ασπρόπυργος τόσο με το Θριάσιο όσο και με τη Μαγούλα – Μάνδρα, καθώς και λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια και εγκαταστάθηκε ηλεκτροφωτισμός και σήμανση με ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Παραδίδουμε σήμερα ένα σπουδαίο έργο. Σπουδαίο, όχι γιατί ανήκει στα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, αλλά γιατί λύνει μεγάλα προβλήματα.

Δεν θεωρείται βέβαια μικρό, καθώς έχει προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ και συμβατικό αντικείμενο 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δρόμος αυτός, έχει μια ιδιαίτερη αξία, διότι θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από βαριά και μεγάλα οχήματα, που κατευθύνονται, από και προς τη βιομηχανική ζώνη. Εμείς δουλεύουμε για τους πολίτες και δεν τους δουλεύουμε. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά καθημερινά και βλέπουμε πως υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν γιατί έχουμε αποθεματικό, γιατί έχουμε κάνει σωστή διαχείριση και σε αντίθεση με άλλους που ξοδεύουν χρήματα σε εορταστικές εκδηλώσεις, το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής είναι κωδικοποιημένο όλο σε έργα. Προορίζεται αποκλειστικά για τους πολίτες και την κοινωνία. Προορίζεται για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η φιλοσοφία μου είναι πως πρέπει με 100 ευρώ να κάνεις δουλειά για 1000 και όχι το αντίστροφο».

Από τη μεριά της, η κα Σταυρούλα Δήμου υπογράμμισε ότι τα οφέλη για τη Δυτική Αττική με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, είναι πάρα πολλά και συνέχισε λέγοντας πως η «Λεωφόρος του θανάτου» όπως αποκαλούσαν τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ παλιά, μετατράπηκε σε μία σύγχρονη Λεωφόρο, πιο πλατειά, με νησίδες και φανάρια και τελειώνοντας, επεσήμανε πως προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι ο συνάνθρωπος, ο οποίος πρέπει να ζει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα