Ε όχι και τρίτος γύρος (!)

Άρθρο του Θανάση Γεωργακόπουλου για τον τρίτο γύρο στην ΕΡΤ

Στη διακήρυξή μου ενόψει των εκλογών για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ ξεκινούσα λέγοντας “αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα, παρά τις επιφυλάξεις μου για τη διαδικασία και παρότι η εμπειρία από την εφαρμογή του θεσμού στο παρελθόν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική …”

Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο πανηγυρική συνάμα και θλιβερή επιβεβαίωση εκείνων των επιφυλάξεων. Σήμερα, ως… κορύφωση

της επιβεβαίωσης, ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή πως προκηρύσσεται τρίτος γύρος (!!) ώστε να εκλεγεί ο δημοσιογράφος εκπρόσωπος στο Δ. Σ. της ΕΡΤ. Η ανάγκη για τρίτο γύρο προέκυψε -υποτίθεται- από την ερμηνεία πως και στο δεύτερο γύρο χρειαζόταν το 50%+1, ώστε να εκλεγεί ο περί ου ο λόγος εκπρόσωπος.
Της σημερινής εξέλιξης είχε προηγηθεί η νωθρή -το λιγότερο- στάση της ΠΟΕΣΥ σχετικά με τους όρους και τις διαδικασίες της εκλογικής διαδικασίας, η μονομέρεια και η “ξεροκεφαλιά” της ΠΟΣΠΕΡΤ, επανακαταμετρήσεις χωρίς την παρουσία των… επανακαταμετρουμένων κ.ο.κ.

Φτάσαμε έτσι στη σημερινή ανακοίνωση για διεξαγωγή τρίτου γύρου στις 22 Μαρτίου, τέσσερις, δηλαδή, ολόκληρους μήνες μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για εκπρόσωπο (!). Να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται καν ποιοι είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον τρίτο γύρο. Και, επιπλέον, πως ο πρωτεύσας στο δεύτερο γύρο ενημέρωσε, μέσω υπεύθυνης δήλωσης, πως δε θα συμμετάσχει στον τρίτο γύρο, καθώς θεωρεί πως εξελέγη από το δεύτερο (!).
Πρόκειται για ολοκληρωτικό τραγέλαφο που διακωμωδεί και εξευτελίζει την όλη διαδικασία. Οι υπεύθυνοι γι αυτόν ας αναλάβουν, έστω και τώρα, τις ευθύνες τους.

The post Ε όχι και τρίτος γύρος (!) appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα