Δράσεις πολιτισμού στην Αθήνα από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη και μάλιστα «διπλή» συνάντηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, με το κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων πολιτισμού στις πόλεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Ιουλίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, παρουσίασε στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων του σταθμού του Μετρό

στο Σύνταγμα το Divertimento σε φα μείζονα και τη Μικρή νυχτερινή μουσική του A. Mozart, καθώς και τη Serenata του E. Elgar. Η εκδήλωση, που ήταν ανοικτή για το κοινό, έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Και το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Νατάσσας Αγγελοπούλου παρουσίασε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθουσα Βωμού) ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης», με έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα (Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Ντβόρζακ, Έλγκαρ, Κωνσταντινίδη, Φωρέ), τα οποία αντικατοπτρίζουν το ενιαίο πρόσωπο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Τη συναυλία, που παρουσίασε ο δρ Μουσικολογίας Νίκος Ξανθούλης, συνδιοργανώθηκε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκθέματος «Καθρέφτη της Ευρώπης» στο πλαίσιο της δράσης «Αθέατο Μουσείο». Το συγκεκριμένο έκθεμα είναι ένα χάλκινο κάλυμμα κατόπτρου των αρχών του 4ου αι. π.Χ., με παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δρ Μαρία Λαγογιάννη ανέλυσε στους επισκέπτες τα μυστικά του μύθου της Ευρώπης και το αποτύπωμά του στην αρχαία ελληνική τέχνη.

The post Δράσεις πολιτισμού στην Αθήνα από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα