Δωρεά κτιρίου Αμερικανικής Λεγεώνας στο ΚΥΑΔΑ – Απονομή Μεταλλίου

Το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην Αμερικανική Λεγεώνα, με αφορμή τη δωρεά κτιρίου στην περιοχή του Μακρυγιάννη, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

«Είναι μία πράξη που εκφράζει την αμοιβαία στήριξη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, συμβολίζει έμπρακτα την αναγκαία στροφή προς τις ανθρωπιστικές αξίες» σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, ο κύριος στόχος μας, ως δημοτική

αρχή, είναι να σταθούμε δίπλα σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, σε όσους πλήττονται περισσότερο».

Στην τελετή απονομής του μεταλλίου του δήμου Αθηναίων παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith. Ο αμερικανός πρέσβης εξήρε τη διαχρονική συνεργασία των ΗΠΑ και της Ελλάδας, καθώς και τη σημασία της συνεργασίας στον ανθρωπιστικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Λεγεώνας στην Αθήνα, κ. Elias Pendias, τόνισε ότι με την ανακατασκευή του κτιρίου ολοκληρώνεται μία πολυετής προσπάθεια και συνεργασία με τις διοικήσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ευχαρίστησε τόσο το ελληνικό τμήμα της Αμερικανικής Λεγεώνας όσο και την COSMOTE για την προσφορά τους.

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, οδός Τζιραίων 9 στην περιοχή του Μακρυγιάννη, προγραμματίζονται για τις 29 Απριλίου. Τις επισκευές του κτιρίου ανέλαβε η εταιρία COSMOTE, στο πλαίσιο της ενέργειας «Ο κόσμος μας, εσύ», όπως επίσης και την παροχή υλικής βοήθειας (τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία κ.ά.), στο ανακαινισμένο κτίριο σε 200 οικογένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα